- 72% dintre elevi vor să învețe din exerciții practice și situații reale din viață.
- Tinerii sunt preocupați de dezvoltare personală și pregătirea pentru viața profesională.
- 25% sunt preocupați de leadership și 22% vor să învețe antreprenoriat mai aplicat.
Școala nu te pregătește pentru viață, cel puțin asta cred tinerii. Un studiu Up Generation arată că 7 din 10 tineri își doresc o programă mai aplicată. Ei își doresc ca școala să se axeze mai mult pe exerciții aplicate și situații reale, din viață, și mai puțin pe teorie. Printre ariile de interes se află educația financiară, marketingul, vorbitul în public și educația antreprenorială. De asemenea, fetele vor ca școala să dezvolte mai mult empatia și inteligența emoțională.
Cum ar arăta lumea dacă am avea educație mai aplicată în școli?
„Ar arăta lamentabil. Scopul școlii este să te facă deștept. Școala nu este o firmă de training, o școală de meserii. Cei care vor să facă o școală de meserii, pot merge direct la liceele specializate. Cei care vor să iasă din școală mai deștepți, merg la școală pentru alt motiv, nu să învețe o meserie. 20% dintre job-uri au nevoie de școli care să îți ofere o certificare. 80% dintre job-urile de pe piață nu au nevoie de nicio certificare pentru a primi postul respectiv. Marea majoritate a job-urilor presupun lucruri care se pot învăța în câteva luni”, a declarat George Butunoiu, sociolog, pentru Aleph News.
Ce ar putea să îi ajute pe tineri să se simtă mai stăpâni pe ei?
„Cultura generală, în primul rând. Ea le dezvoltă și inteligența și vor vedea repede diferențele dintre ei și cei care consideră că școala este o anticameră pentru un job”, a adăugat acesta.