• Universitatea Harvard le va cere tuturor studenților să fie vaccinați împotriva coronavirusului
  • Universitatea a anunțat că vor fi și excepții: motive medicale sau religioase
  • Și universități din Ivy League, cum ar fi Yale, Columbia şi Princeton, au introdus deja o astfel de cerinţă

Studenților de la Universitatea Harvard din SUA li se va cere, la începutul noului semestru din toamnă, să fie vaccinați împotriva Covid-19, potrivit DPA.

Renumita universitate din Cambridge, Massachusetts, și-a explicat decizia, miercuri, menționând că aceasta are ca scop protejarea comunității: „Pentru a atinge nivelurile ridicate de vaccinare necesare pentru a ne proteja comunitatea, Harvard va cere ca toţi studenţii care vor fi în campus în această toamnă să fie vaccinaţi“.

Studenții trebuie să se imunizeze înainte de a se întoarce în campus, cu un vaccin aprobat de Food and Drug Administration (FDA) sau de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), și trebuie să fi trecut cel puțin două săptămâni de la administrarea ultimei doze de vaccin.

Recomandări

CONFLICT VIOLENT ÎN PARLAMENTUL ROMÂNIEI
GIULIA CHIRIAC CUCEREȘTE UK-UL
CE FACE UN LIDER BUN?
CE VIZITEZI ÎN CANNES
DIN CE GENERAȚIE FACI PARTE
CE NE AȘTEAPTĂ DUPĂ O FURTUNĂ SOLARĂ

În cazul studenților internaționali și al celor care nu au acces la un vaccin înainte de începerea facultății, în toamnă, universitatea le va oferi posibilitatea de a se imuniza la sosire.

Universitatea a anunțat că vor fi și excepții: motive medicale sau religioase.

Nu este prima universitate care impune această măsură. Și universități din Ivy League, cum ar fi Yale, Columbia şi Princeton, au introdus deja o astfel de cerinţă.