• Generația Z este prima generație globală, sunt nativii digitali.
  • IPSOS: Distribuția în generații trebuie să țină cont de contextul local și istoric.
  • Generația Baby Boomers din SUA deține 70% din bogăția țării.
  • IPSOS: Schimbările demografice ar trebui să preocupe mai mult politicul și business-ul.

Aveți grijă de generația Z, este probabil prima generație globală în adevăratul sens al cuvântului. Asta pentru că tinerii care au între 12 și 28 ani nu doar că au o educație mai bună, ci sunt și nativi digitali, folosesc aceleași instrumente de lucru și de comunicare. Nu toți oamenii din lume știu din ce generație fac parte, lucrurile trebuie plasate în context local, cultural și istoric, arată raportul generațiilor IPSOS pentru 2024.

Ceea ce spun sociologii de la IPSOS este că, în cele 29 de țări pe care le-au studiat pentru raportul din acest an, sunt și țări în care oamenii nici măcar nu știu din ce generație fac parte, aproape jumătate din cei chestionați. Dar, dacă nu știu ei, ar trebui să știe și oamenii de afaceri pentru că demografia nu mai este doar o chestiune de politică, ci și una de business. De exemplu, baby boomerii din Statele Unite, cei născuți după Primul Război Mondial, dețin 70% din averea acumulată în America. Cum li te adresezi, ce le oferi lor? Ce le oferi tinerilor sub 30 de ani care sunt nativi digital, implicați în cauze sociale, ținând cont de diversitatea lor și de instabilitatea financiară și mentală?

Dacă generația Z nu va dori să se înroleze în regulile pieței muncii de acum, care începe să dea semne de flexibilitate, dar nu suficient de repede? Business-urile trebuie să fie pregătite de o schimbare de substanță. Mai ales că, de la jumătatea secolului, studiile de demografie prevăd că rata de creștere a populației la nivel global va începe să scadă, iar asta va avea efecte și pentru piața muncii, pentru sistemele de pensii sau creșterea demografică.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Cum sunt clasificate generațiile

Baby Boomers – 1946- 1964
Generația X – 1965 – 1980
Milleniali – 1981 – 1996
Generația Z – 1997 – 2012
Generația Alpha – 2013 – prezent

Citește și