• Bloomberg Billionaires Index ne arată că primele 10 femei din top au o avere de 500 miliarde dolari.
  • În top, cele mai bogate femei din lume sunt reprezentate Franța, SUA, Chile, India și Germania.
  • Majoritatea dintre ele sunt moștenitoare și se ocupă cu opere de binefacere.

Femeile conduc lumea. Moștenitoarea L’Oréal, Walmart și CEO-ul Fidelity se numără printre cele mai bogate femei din lume, conform Bloomberg Billionaires Index. Un top 10 ne arată că primele 10 din dintre ele au o avere estimată de 500 miliarde dolari.

Cea mai bogată dintre ele este moștenitoarea imperiului L’Oreal, Françoise Bettencourt Meyers și este evaluată la 100 de miliarde de dolari. Bunicul ei, Eugène Schueller, a fondat gigantul francez în domeniul cosmeticelor. În vârstă de 70 de ani, este cunoscută pentru preocupările sale intelectuale — a scris cărți despre mitologia greacă și comentarii biblice — și pentru filantropia sa. Fundația Bettencourt Schueller sprijină cercetarea științifică, artele și proiectele umanitare.

Este urmată de Alice Walton , cu o avere de 83 miliarde de dolari. Are 74 de ani și și-a moștenit averea de la tatăl ei, fondatorul Walmart. Alice s-a concentrat pe artă și activități caritabile, inclusiv promovarea educației. Julia Flesher Koch se afla pe locul trei si deține 73 miliarde de dolari. Soțul Juliei, David, a fost cofondatorul Koch Industries, iar ea a devenit miliardară la moartea lui, în 2019. În vârstă de 62 de ani, contribuie la cauze care includ educația, cercetarea medicală și face parte din consiliul de administrație al mai multor organizații de caritate.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

La picioarele podiumului, pe locul 4 se plasează Jacqueline Badger Mars, cu o avere de 47 miliarde de dolari În vârstă de 84 de ani, a fost în consiliul de administrație al Mars, al National Archives și Smithsonian National Air and Space Museum.

Este urmată de MacKenzie Scott, fosta soție a fondatorului Amazon, Jeff Bezos. Când cuplul a divorțat în 2019, ea a primit o parte din avere în valoare de 38 miliarde de dolari, de Abigail Johnson, 62 de ani și 37 de miliarde de dolari care este CEO-ul Fidelity Investments.

Iris Fontbona, 81 de ani și 34 miliarde de dolari, este moștenitoarea unor mine de cupru din Chile, Savitri Jindal, 74 de ani și 31 miliarde de dolari deține Jindal Group, unul dintre cele mai mari conglomerate din India, cu afaceri în domeniile oțelului, mineritului, energiei și infrastructurii. Susanne Klatten, 29 miliarde de dolari, este una dintre cele mai bogate persoane din Germania, deține aproximativ 20% din BMW.

Citește și