• Creșterea taxelor continuă, în timp ce învățământul superior românesc înregistrează regrese.
  • Taxele pentru facultate și master au crescut cu 25-37% în ultimii doi ani.
  • Studenții cer taxe mai mici în condițiile în care toate cursurile se desfășoară on-line.

Taxele pentru facultate și master au crescut cu peste 25 la sută. O arată un studiu recent. Nu a crescut însă și calitatea învățământului superior.

Reprezentanții Universităților spun că tot mai puțini studenți se înscriu la facultate. Aceasta nu este, în mod evident, o scuză pentru a crește taxele. Mai mult, chiar dacă taxele au crescut, calitatea învățământului românesc este din ce în ce mai precară.

În 2018, aveam în top 100 cinci universități, printre care și Babeș Bolyai. Acum, în 2020, mai avem în top 1000, doar doar două universități.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Ce îi nemulțumește pe studenți

Studenții nu sunt de acord cu mărirea taxelor, mai ales pentru că în această perioadă au învățat de acasă.

Aceștia spun că nu au folosit resursele facultăților și că nu este normal ca ei să plătească taxe mai mari. În plus, studenții nu știu nici dacă anul următor vor putea să reînceapă cursurile în regim normal.

Printre doleanțele studenților se numără și dotările slabe ale facultăților, cum ar fi calitatea slabă a internetului, platformele facultăților care sunt învechite și care nu funcționează de fiecare dată sau chiar și perfomanțele unora dintre profesori, care nu se ridică de fiecare dată la nivelul așteptărilor lor.