• World Education Fair se desfășoară între 24-26 septembrie atât la București, cât și la Constanța.
  • Olanda rămâne anul acesta în topul preferințelor educaționale ale tinerilor din România.
  • În prezent, sunt 5.600 studenți români înscriși în ciclurile universitare și de masterat din Olanda.

Olanda rămâne anul acesta în topul preferințelor educaționale ale tinerilor din România. În top 100 mondial se află University of Amsterdam, Maastricht University, University of Groningen, şi Erasmus University Rotterdam.

În prezent, sunt 5.600 studenți români înscriși în ciclurile universitare și de masterat din Olanda.
Ioana Pătru este studentă la Amsterdam și a simțit pe propria piele ce înseamnă un sistem
educațional bine pus la punct.

,,Ca și diferențe, aș putea spune mentalitatea este diferită, oamenii sunt diferiși, pentur că au o altă cultură, și am vrut să văd cum este să trăiești într-o altă societate, să spun așa” a vorbit Ioana la Aleph News.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Din ce în ce mai multe familii își trimit copiii la studii în străinătate

Problema principală nu este că tot mai mulți tineri aleg să plece în străinătate, ci că cei care rămân au posibilități limitate de a se dezvolta. Asta o spune Daniela Vișoianu, expert în educație.

Într-o discuție pe care am avut-o cu elevi de liceu chiar acum o săptămână, am observat că ei au o frică nouă, puțin observată de specialiști, teama că plecarea elitelor, a copiilor foarte valoroși în fiecare generație în parte, din țară, compromite șansele unui viitor mai bun oricărui copil care vrea să rămână în România.

Pentru că, ceea ce ar treebui să facem în țară ar fi să avem un sistem de educație în care, indiferent de alegerea profesională a fiecărui tânăr, acesta să simtă că poate să facă performanță.” a spus Daniela Vișoianu, expert în educație.

Alessia Columban este elevă în clasa a 12-a. Va studia în străinătate după ce termină liceul. A ales Olanda, pentru un motiv bine întemeiat.

,,Îm oferă posibilitatea să studiez inteligența artificială și științe cognitive, și deasemenea,îmi mai oferă și mai multe conexiuni cu persoane din întreaga lume” , a spus Alessia.