• Elevii și copiii de grădiniță încep cursurile pe data de 5 septembrie.
  • Ministrul Sănătății recomandă masca de protecție în școli, cu excepția orelor de sport.
  • În Portugalia, Guvernul anunță că anul școlar începe fără nici o măsură anti-COVID.

Elevii și copiii de grădiniță încep cursurile pe data de 5 septembrie. Ministrul Sănătății recomandă masca de protecție în școli, cu excepția orelor de sport. În Portugalia, Guvernul anunță că anul școlar începe fără nici o măsură anti-COVID.

A început numărătoarea inversă pentru noul an școlar. Iar tu, știi déjà noile provocări de care va avea parte copilul tău, din punct de vedere educational: module în loc de semestre, o medie anuală la fiecare materie și vacanțe mai dese.

Dar ce-l așteaptă ca măsuri anti COVID?

Recomandări

EMANUEL PÂRVU AJUNGE LA CANNES
S-A RUPT COALIȚIA LA BUCUREȘTI
CUM ÎȚI PĂSTREZI CALMUL LA INTERVIU?
CE MĂNÂNC AZI?
PRINȚUL LOUIS A ÎMPLINIT ȘASE ANI
9/10 ANGAJAȚI SE CRED EXPERȚI IT

Masca de protecție, ca recomandare, spune ministrul Sănătății.

Însă, mai multe detalii despre acest subiect, are Petronela Axinte, editor Aleph News.

PETRONELA AXINTE, editor – Aleph NewsPetronela, ce linii mai trasează ministrul Sănătății, pentru începutul de an școlar?
Să știi că Rafila consideră că școlile sunt mult mai bine pregătite față de valurile precedente de coronavirus. Tocmai de aceea spune că este suficientă recomandarea purtăriii măștii, cu excepția orelor de sport. Mai spune că trebuie ca sălile de cursuri să fie aerisite cât mai des, iar când vremea o va permite, orele de educație fizică să fie ținute afară. Și, bineînțeles, recomandă asigurarea condițiilor de igienă: copiii să aibă acces la apă, săpun și dezinfectant.

Cum e în alte țări? Ce măsuri anunță autoritățile pentru elevi și profesori?
Să știi că nu sunt decise, cel puțin până aum, niciun fel de restricții. În Portugalia, Guvernul chiar a anunțat că nu va fi nicio măsură anti-COVID, dar subliniază că este responsabilitatea fiecăruia de a asigura sănătatea publică.

În Germania, Executivul a prezentat un plan pentru toamnă-iarnă, când se așteaptă la o creștere a numărului de cazuri, însă acest plan nu include școlile. Astfel, masca va fi obligatorie, din octombrie până în aprilie anul viitor, în avion, precum și în tren și autobuz, în călătăriile pe distanțe lungi. De asemenea va fi obligatorie în spitale, centre pentru vîrstnici și alte instituții pentru persoane vulnerabile. În aceste locuri va fi obligatorie și prezentarea unui test negativ. În ceea ce privește purtarea măștii în școli, aceasta ar putea fi decisă de fiecare land în parte.