• Pentru admiterea la Medicină s-au înscris 3.427 de candidați.
  • Adelina studiază medicina în România, dar vrea să profeseze în străinătate.
  • Cîmpeanu: „Ține de noi să facem în așa fel încât să decidă să rămână în țară

Anul acesta am avut cei mai mulți candidați înscriși pentru examenul de admitere de la Medicină. Dar câți dintre ei aleg să rămână în țară? Adelina, de exemplu, este studentă în anul 2 la Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și nu își vede viitorul în România.

Adelina, studentă la Medicină: „Dacă în exterior găsesc oportunități bune, mă gândesc să plec.(…) Sper ca sistemul medical din România să evolueze, nu să involueze”


Pe de altă parte, George se pregătește de 4 ani să devină medic. E convins că menirea lui e să salveze vieți. Nu știe ce specializare va alege, dar a decis să rămână în România.

George, student la Medicină: „Eu zic ca este o mișcare bună, dacă cât mai multe persoane vor sa urmeze acest drum
eu zic ca împreună putem schimba într-adevăr ceva în acest sistem”

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Un medic român din 3 a început deja demersurile ca să fie recunoscuți internațional. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că libertatea de circulație este un drept câștigat de aceștia, dar asta nu înseamnă că nu se încearcă găsirea unor soluții, pentru motivarea viitorilor medici, pentru ca aceștia să rămână în țară.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației: „Depinde de noi, de autorități, depinde de noi, de Universități, sa facem in așa fel încât a rămâne sa lucrezi in țara după ce ai absolvit o facultate de medicina sa fie o alternativa viabila pentru propriile aspirații de dezovoltare personală și profesională. Nu sunt adeptul impunerii unor condiții restrictive. Tine de noi noi sa facem in așa fel încât sa decidă sa rămână în țară”