• În clase, din toamnă, vor fi tot mai puţini elevi
  • Legea Educaţiei prevedea încă din 2011 micşorarea numărului de elevi dintr-o clasă
  • Până acum, numărul elevilor permiși într-o clasă era același, indiferent de filieră, 28

În clase, din toamnă, vor fi tot mai puţini elevi. În acest sens, a fost semnat şi un Ordin de Ministru. Cu toate că în Legea Educaţiei, din 2011, era prevăzută micşorarea numărului de elevi dintr-o clasă.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, explică că măsura vine pentru a creşte calitatea actulului educaţional. Aurora Arieşan este directorul Colegiului Cantacuzino din Sinaia şi spune că o astfel de măsură este necesară.

Aurora Arieșan: „Consider că cel mai mare avantaj pentru numărul mic de elevi într-o clasă este diferenţierea elevilor. Nu poţi să te ocupi diferențiat şi să acorzi un sprijin individual elevilor atât timp cât numărul de elevi este mare.”

Recomandări

BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
CE FACEM CU POLUAREA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN
ECONOMIA AMERICANĂ ÎNCETINEȘTE
CIOLACU ÎNCHEIE DISCUȚIILE CU PIEDONE

Magdalena Iacob, fost inspector şcolar, actual profesor de geografie şi istorie, vorbeşte despre lipsa spaţiului din multe şcoli de stat. Şi nu ar fi singura problemă

Magdalena Iacob: „Într-un fel, impactul nu va fi atât de mare pe termen imediat, însă, pe termen lung, într-adevăr există pericolul. Populaţia este deja în îmbătrânire, avem foarte multe cadre didactice cu experienţă, dar destul de vârstnice. Nici suficienţi profesori calificaţi nu există în România. Potrivit raportărilor oficiale, în momentul de faţă, predau aproape 4.000 de persoane fără studii superioare.”

Astfel, din cei 213.921 de profesori de la noi din țară, doar 210.000 sunt calificați. Din toamnă, numărul maxim al elevilor dintr-o clasă va fi următorul:

Filieră tehnologică/ filieră vocațională/ învățământ profesional – 24 de elevi
Filieră teoretică – 26 de elevi

Până acum, numărul elevilor permiși într-o clasă era același, indiferent de filieră, 28.