• Planul lui Gerard Pique de a construi un hotel de lux a întâmpinat dificultăți după ce 250 de morminte au fost dezgropate pe șantier.
  • Fundașul Barcelonei avea planuri mărețe de a construi un resort de lux pe Costa del Sol, în apropiere de Malaga.
  • Însă întregul proiect a fost oprit după ce arheologii au dat peste sute de morminte.

Planul lui Gerard Pique de a construi un hotel de lux a întâmpinat dificultăți după ce 250 de morminte au fost dezgropate pe șantier. Fundașul Barcelonei avea planuri mărețe de a construi un resort de lux pe Costa del Sol, în apropiere de Malaga, după ce a cheltuit aproximativ 17,3 milioane de lire sterline pentru terenul respectiv în 2015.

Însă întregul proiect a fost oprit după ce arheologii au dat peste sute de morminte.

Am excavat aproximativ 250 de morminte, dintre care marea majoritate sunt goale”, a declarat arheologul Alberto Cumpian prin intermediul Mirror. Posibil ca mormintele să nu fi fost folosite niciodată și nu sunt suficient de valoroase pentru a fi conservate. Este una dintre cele mai mari necropole din țară.”

Recomandări

NOU COD PENTRU SCHENGEN
CE FAC ELEVII ÎN SĂPTĂMÂNA VERDE
NE-A SALVAT VACCINUL?
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE

Din fericire pentru Pique, se crede că, deși acestea sunt morminte istorice, acest lucru ar trebui să întârzie construcția doar pentru o perioadă scurtă de timp. De fapt, legenda spaniolă pare să primească undă verde pentru a continua proiectul în ianuarie.

În ceea ce privește mormintele, se crede că acestea au fost puse sub un cinematograf antic în mijlocul orașului Malaga – care a fost între timp demolat. Ele datează din jurul secolului al XV-lea, dar nu s-a stabilit încă cui aparțin.

Cumpian a continuat: Mormintele sunt goale, posibil să nu fi fost folosite niciodată și nu sunt suficient de valoroase pentru a fi conservate.”

După ce în luna mai se spunea că Pique ar putea agăța ghetele în cui în curând, fundașul central a investit într-o serie de proiecte de afaceri, dintre care unul a fost deja lansat.

Kosmos – compania de investiții în sport și media – a fost înființată în 2018 și are peste 100 de persoane pe statul său de plată. Pique i-a spus lui Gary Neville în emisiunea The Overlap: Este ceva care a venit natural. Jucam aici, la Barcelona, și mi-am dat seama că am niște momente în care termin antrenamentul și nu am nimic de făcut. Am vrut cu adevărat să explorez posibilitatea de a face o afacere, dar nu este vorba despre afaceri sau despre a face bani. Este adevărat că, atunci când intri în această lume, vrei să faci bani, pentru că este un semn că reușești și asta îți dorești. Dar ceea ce îmi place cu adevărat în acest proces este despre faptul că am întâlnit oameni foarte interesanți care sunt mult mai inteligenți decât mine. Înveți multe, călătorești, trăiești experiențe pe care nu le trăiești în lumea fotbalului… Suntem foarte concentrați și ne place foarte mult. Nu este vorba de bani, ci pentru că simțim cu adevărat că vrem să o facem.”

Pique s-a bucurat de o carieră fructuoasă – a câștigat 35 de trofee la nivel de club și internațional. Printre acestea se numără titlul în Premier League, opt titluri în LaLiga, patru Ligi ale Campionilor, Cupa Mondială și două Campionate Europene.