• Castelul Bestiei din „Frumoasa și Bestia” a fost realizat după Chateau de Chambord.
  • Regent’s Park, 1 din 8 parcuri regale din Londra, apare în animația din „101 Dalmațieni”.
  • Peisaje din „Regele Leu” din 1994 se regăsesc în Rezervația Națională Masai Mara.

The Walt Disney Company și-a deschis seifurile și a dezvăluit o listă cu 30 de locații din Europa, Orientul Mijlociu și Africa care au inspirat și au apărut în filmele și parcurile sale tematice în ultimul secol.

Castelul Bestiei din filmul Disney „Frumoasa și Bestia” din 1991 a fost realizat după Chateau de Chambord, un reper elegant din Franța. Printre exemple se numără și fortăreața norvegiană care a inspirat parțial castelul din Frozen, domeniul Tudor care a influențat labirintul din Alice în Țara Minunilor și pădurea fermecată care a ajutat echipa artistică a filmului Albă ca Zăpada să facă decorul cât mai realist.

Regent’s Park, unul dintre cele opt parcuri regale din Londra, apare în animația din 1961- 101 dalmațieni.
Un orășel medieval bavarez din Germania, cu străzile sale pietruite, a fost o sursă de inspirație pentru satul din filmul Pinocchio din 1940. În final, producătorii filmului Disney „Regele Leu” din 1994 au declarat că s-au inspirat din diverse peisaje din Africa. Pentru Casa lui Simba -artiștii s-au inspirat din formațiunile geologice prezente în Rezervația Națională Masai Mara.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Citește și