• Coolio a fost găsit mort pe 28 septembrie anul trecut.
  • Deși a murit din cauza unei supradoze de fentanil, avea în organism și urme de metamfetamină și heroină.
  • Familia rapperului plănuiește să lanseze un album de studio în cursul acestui an.

Rapperul Coolio, laureat al premiilor Grammy şi devenit celebru pentru melodia ,,Gangsta’s Paradise” , a murit din cauza unei supradoze de fentanil, a declarat joi managerul său, la şase luni după ce muzicianul de 59 de ani a fost găsit mort în casa unui prieten din Los Angeles, scrie ABC News.

Pe numele său adevărat Artis Leon Ivey Jr, Coolio era cunoscut mai ales pentru single-ul său din 1995 ,,Gangsta’s Paradise” , extras de pe albumul cu acelaşi nume. Acest cântec, un hit masiv care a fost prezent pe coloana sonoră a filmului ,,Dangerous Minds” cu Michel Pfeiffer, a câştigat în anul următor un premiu Grammy pentru cea mai bună interpretare rap solo.

Managerul lui Coolio, Jarez Posey, a declarat că familia rapperului a fost informată, joi, de către biroul legistului din Los Angeles County, că artistul a murit din cauza unei supradoze de fentanil, un drog care a devenit un adevărat flagel în Statele Unite şi care face ravagii printre consumatori, fiind deosebit de puternic. De asemenea, rapperul avea în organism şi urme de heroină şi metamfetamină.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

Biroul medicului legist din comitatul Los Angeles catalogase moartea sa drept accidentală şi a invocat cardiomiopatia ca fiind o ,,afecţiune semnificativă” de care suferea artistul. Posey a confirmat că anchetatorii au stabilit că şi astmul sever al lui Coolio şi fumatul au jucat, de asemenea, un rol în decesul său.

Născut în Pennsylvania în 1963, Coolio a început să cânte ca parte a scenei de hip-hop de pe Coasta de Vest după ce s-a mutat în Compton, California. Şi-a lansat albumul de debut, „It Takes a Thief”, în 1994, înregistrând un hit de Top 10 cu single-ul ,,Lakeside”.

A început să cânte rap la 15 ani şi a ştiut la 18 ani că este ceea ce vrea să facă în viaţă, a declarat el în interviuri. Vânzările de albume din cariera sa au totalizat 4,8 milioane, cu 978 de milioane de difuzări la cerere ale melodiilor sale. A fost nominalizat de şase ori la premiile Grammy.

Cu personalitatea sa distinctivă, a devenit un element cultural de bază, jucând ocazional, oferind voce pentru un spectacol de animaţie şi furnizând tema muzicală pentru un sitcom Nickelodeon.

Copiii rapperului plănuiesc să îşi onoreze tatăl în viitoarele lor proiecte de documentare şi filme, a declarat Posey. De asemenea, urmează să fie lansat mai târziu în acest an un album de studio la care lucra în zilele dinaintea morţii sale.

Citește și:

Steven Tyler de la Aerosmith neagă acuzațiile potrivit cărora ar fi agresat sexual o minoră în anii ’70

În Grecia, animalele de companie vor veni cu un avocat personal la tribunal

Record de vizualizări pe Netflix. Comedia cu cel mai bun weekend de debut