• Astăzi a început Electric Castle, unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică din România.
  • Timp de cinci zile, domeniul Bannfy din Cluj promite să devină mai electrizant ca niciodată.
  • Peste 300 de artişti internaționali vor urca anul acesta pe cele 12 scene.

Astăzi a început Electric Castle, unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică din România. Timp de cinci zile, domeniul Bannfy din Cluj promite să devină mai electrizant ca niciodată.

De astăzi, până pe 23 iulie, peste 300 de artişti internaționali vor urca pe cele 12 scene pregătite de organizatori. Macklemore, The Chemical Brothers, Iggy Pop, George Ezra, pentru prima dată în România, Pendulum, Jamie xx și Peggy Gou sunt cap de afiș.

În 2019, Electric Castle a fost desemnat „Best Medium-Sized European Festival” și este singurul festival care oferă o experiența completă cu camping. Muzica va rula non stop la festivalul la care sunt așteptați peste 200.000 de fani. Electric își deschide porțile azi, iar petrecerea a început de la ora 14 pentru cei 15.000 de participanți cazați în EC Village.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

Deja porțile festivalului s-au deschis pentru cei cazați în EC Village, sunt veniți de dimineață. Se pare că nerăbdarea i-a cuprins pe toți. Ne așteptăm la o ediție foarte bună, vremea se anunță extraordinară, iar line up-ul este știut de toți și fiecare așteaptă artistul preferat pe scenă. Eu cred că e important să descoperi cele mai mari nume și aici îi avem pe Macklemore pentru prima oară în România cu un show absolut senzațional, va fi chiar mâine seară. Tot mâine seară, deja intră pe scena principală George Ezra, printre headlinerșii de anul acesta, The Chemical Brothers, nume foarte mari care au influențat curentele muzicale din care fac parte și care ar trebui să fie pe lista de văzut a celor care vin la Electric Castle, a spus Renate Rozenberg, PR-ul festivalului, la Aleph News.

Electric Castle aduce un mix de genuri, de la electric la rock, metal, punk și un strop de jazz. După feedback-urile primite anii trecuți, organizatorii au implementat câteva lucruri noi, pentru a îmbunătăți experiența. Bagaje doar cu strictul necesar, aplicația EC instalată pe telefon, bilete și top-up rezolvate online – aceștia sunt ultimii pași pe care trebuie să îi parcurgi dacă te pregătești de festival.

De asemenea, e bine să parcurgi ghidul realizat de organizatori, unde poți găsi inclusiv cele mai bune ore pentru a porni spre festival, pentru a evita aglomerația, informații despre obiectele ce sunt permise în aria evenimentului și măsurile gândite pentru siguranță. Safety Line este linia dedicată tuturor celor ce sesizează o situație ce poate crea disconfort, fizic sau mental. Rămâne valabil și codul Angel shot” care, transmis la orice bar, asigură ajutor imediat pentru persoana ce se simte în nesiguranță. Pentru sesizări legate de transport există un chat dedicat pe Whatsapp.

Cea mai simplă metodă de a ajunge la castel, pe care noi o recomandăm pentru că se evită toate zonele intense de trafic este reprezentată de trenurile Electric Castle, care pleacă din Cluj și care te aduce până în festival. Pentru cei care aleg autobuzul, programul este nonstop, poți să pleci la orice oră. Sunt două puncte de plecare din Cluj Napoca până în Bonțida și trei stații la întoarcere. Important e să îți iei biletul online, așa eviți să stai la coadă pentru a achiziționa biletul, iar dacă te decizi să vii cu mașina în festival, ia cu tine toți prietenii, a mai spus Renate Rozenberg, PR-ul festivalului, la Aleph News.

Citește și: