• Săptămâna Mare” are premiera astăzi la Festivalul de Film de la Berlin.
  • Pelicula este regizată de Andrei Cohn.
  • Filmul este o adaptare liberă a nuvelei „O Făclie de Paște” de Ion Luca Caragiale.

Lansarea filmului românesc „Săptămâna Mare” are loc astăzi la Festivalul de Film de la Berlin. Pelicula regizată de Andrei Cohn concurează în cadrul secțiunii Forum.

Ce știm despre acest lungmetraj?

Cel de-al treilea lungmetraj regizat de Andrei Cohn, ne poartă înapoi în timp, undeva pe la 1900, chiar în Săptămâna Mare și ne prezintă o relație tensionată dintre personajele principale – cârciumarul evreu Leiba și Gheorghe, servitorul său. Acțiunea se învârte practic în jurul răzbunărilor și amenințărilor dintre cele două personaje. Filmul este o adaptare liberă a nuvelei „O Făclie de Paște” de Ion Luca Caragiale. Nu este singura prezență românească de la Berlinale. La ediția de anul acesta a festivalului, în cadrul programului Berlinale Talents, o regăsim pe directoarea de imagine Ana Drăghici, cunoscută pentru imaginea unor filme precum Oameni de Treabă (2022), Otto Barbarul (2020) sau Două Lozuri (2016).

Ce alte producții luptă pentru „Ursul de Aur 2024”?

Sunt 20 de titluri care concurează pentru Ursul de Aur. Unele dintre sunt : Another End, Black Tea, La Cocina, A Different Man, The Empire, My Favourite Cake, Pepe, Small Things Like These, The Devil’s Bath și A Travelers Needs.

Recomandări

RADU MAZĂRE A FOST ELIBERAT CONDIȚIONAT
ZELENSKI MERGE LA MADRID
VARA ÎȘI INTRĂ ÎN DREPTURI
PREMIERĂ ÎN MEDICINĂ
CUM CREȘTEM PRODUCȚIA DE PORUMB
VIVIENNE RENUNȚĂ LA NUMELE DE FAMILIE

Citește și: