• Administrația Biden investește în cercetarea chip-urilor avansate.
  • Se va crea Centrul Național de Tehnologie Semiconductori (NSTC).
  • SUA vor să aibă independență în producția de semiconductori.

Statele Unite ale Americii vor să aibă propriile surse de semiconductori. Administrația Biden anunță o investiție de $5 miliarde pentru a revitaliza industria microcipurilor din SUA. Un nou centru național va conduce cercetarea în tehnologii de ultimă oră.

Ce presupune noua investiție a președintelui Biden?

Administrația Biden alocă $5 miliarde pentru cercetare și dezvoltare în domeniul semiconductoarelor avansate, ca parte a Actului CHIPS. Această inițiativă include crearea Centrului Național de Tehnologie Semiconductoră (NSTC), un consorțiu public-privat destinat să sprijine generația viitoare de tehnologie silicon. Investiția are ca obiectiv reconstruirea industriei microcipurilor din SUA, aproape de la zero.

De ce este important acest centru pentru SUA?

NSTC va juca un rol crucial în susținerea proiectării, prototipării și pilotării celor mai avansate tehnologii de chip-uri. Acesta va oferi acces la capacități critice inovatorilor și va construi o forță de muncă calificată pentru industria semiconductorilor, abordând complexitatea tot mai mare în dezvoltarea noilor tehnologii silicon. Cele $5 miliarde vor fi alocate pentru cercetarea și dezvoltarea tehnologiilor de cipuri avansate din țară, cu scopul de a restabili SUA ca lider mondial în producția de semiconductori.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Care sunt obiectivele americane pe termen lung cu privire la semiconductori?

Actul CHIPS vizează independența SUA în producția de microcipuri. Obiectivul de a redobândi independența în producția de chip-uri în SUA nu este insa unul ușor, având în vedere că tehnologiile avansate de microcipuri sunt la scara atomică și complexitatea lor crește exponențial. Cu toate acestea, NSTC are oportunitatea de a deveni un centru transformativ pentru inovare, cu investiții semnificative într-un Centru de Excelență pentru Forța de Muncă și reconstruirea liderului global în tehnologia semiconductorilor.

Citește și