• Cum ajungi de la idee la succes în business cu ajutorul tehnologiei?
  • Investițiile României în A.I ating cifre record.
  • Valentin Maior a dezvoltat o platformă care conține cursuri de educație antreprenorială pentru copii.

Investițiile României în Inteligența Artificială ating cifre record, însă cum se prezintă situația atunci când vine vorba de business-urile care abia au apărut pe piață? Valentin Maior a dezvoltat o platformă care conține cursuri de educație antreprenorială pentru copii, iar dorința este ca proiectul să aibă vizibilitate la nivel internațional.

Ce impact are Inteligența Artificială în dezvoltarea start up-urilor din România și nu numai?

„În primul rând, trebuie să înțelegem că tehnologia este aici să potențeze ceea ce noi ca oameni putem deja să facem. Știu că este frică aceasta că Inteligența Artificială ar putea să ne fure job-urile; are șanse să scoată anumite joburi în redundanță dacă nu învățăm să o folosim. De fiecare dată când ne gândim la tehnologie, trebuie să te gândești ca la o unealtă care să te ajute să dezvolți proiectul mai tare. Dacă nu ai tehnologia necesară încât să poți pilota afacerea ta, să-ți aduni date, să știi ce arată acul din stânga, acul financiar, acul de resurse umane ș.a.m.d. este foarte greu să poți să faci performanță, să ajungi să-ți listezi compania la bursă și tot ceea ce un antreprenor își dorește. Tehnologia trebuie văzută ca ceva ce potențează ceea ce a întreprins antreprenorul”, susține Valentin Maior.

Cum pot copiii să își dezvolte spiritul antreprenorial și să își pună, ulterior, ideile în aplicare?

„Copiii învață și noi contribuim la dezvoltarea lor, a unor abilități pe care ei să învețe să le și aplice, deci să își dezvolte abilitățile într-un cadru practic, iar ulterior cu ajutorul tehnologiei, să învețe cum să accelereze procesul lor de aplicare și de aducerea unui plus de valoare. Fie că înseamnă abilități artistice; să utilizeze platforme de grafică online în care să poți să-ți dezvolți de la logo, o prezență online, să-ți editezi video-uri. Ar trebui să căutăm să-i învățăm pe copii să se descopere și ulterior să poată să facă bani acolo unde sunt puși”, a explicat Valentin Maior pentru Aleph News.

Recomandări

TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
O LUNĂ DE SCHENGEN

Citește și