• Săptămâna aceasta, Jeff Bezos a vândut 12 milioane de acțiuni Amazon, obținând un profit de aproximativ 2 miliarde de dolari.
  • Este prima vânzare majoră de acțiuni ale lui Bezos în cadrul companiei din 2021 încoace.
  • Mișcarea îl plasează pe Bezos la un pas de a-l depăși pe Elon Musk ca fiind cel mai bogat om din lume.

Jeff Bezos a vândut săptămâna aceasta 12 milioane de acțiuni Amazon, obținând aproximativ 2 miliarde de dolari, într-o mișcare strategică care l-ar putea poziționa din nou titlul ca „cel mai bogat om din lume”.

Vânzarea s-a încadrat într-un plan anunțat de companie la începutul lunii februarie, conform căruia Bezos urma să vândă 50 de milioane de acțiuni până la sfârșitul anului, evaluate în total la aproximativ 8,5 miliarde de dolari, scrie Insider.

Bezos deținea 988 de milioane de acțiuni, puțin mai puțin de 10% din Amazon, la sfârșitul lunii decembrie, potrivit declarației de împuternicire a companiei pentru anul 2023, întreaga sa participație valorând aproximativ 168 de miliarde de dolari.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
HAOS ÎN ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ DIN ROMÂNIA
CUM AR FI EUROPA FĂRĂ ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
MAI ESTE EUROPA IUBITĂ?
CIOLACU DĂ VINA PE CÎȚU

O creștere puternică a acțiunilor Amazon în acest an a dus la o creștere de 22,6 miliarde de dolari a averii estimate a fondatorului și președintelui executiv al companiei, potrivit Bloomberg Billionaires Index. Această creștere l-a propulsat pe Bezos pe locul al doilea în topul celor mai bogați oameni din lume, cu o avere netă de 200 de miliarde de dolari la momentul publicării.

Citește și