• Planul de vânzare, care este supus anumitor condiţii, a fost adoptat pe 8 noiembrie anul trecut.
  • Jeff Bezos a formulat un plan de tranzacționare pentru a vinde 50 de milioane de acțiuni până la 31 ianuarie 2025.
  • Vânzările de acțiuni planificate au fost dezvăluite în raportul anual al Amazon.

Jeff Bezos va vinde până la 50 de milioane de acţiuni la compania de comerţ online şi servicii cloud, în următorul an, potrivit unui raport al companiei. Acţiunile valorează 8,6 miliarde de dolari la preţul actual de 171,8 dolari, scrie Reuters.

Planul de vânzare, care este supus anumitor condiţii, a fost adoptat pe 8 noiembrie anul trecut şi va fi finalizat până la 31 ianuarie 2025, potrivit ultimului raport anual al companiei. Acţiunile Amazon au închis vineri în urcare cu aproape 8%, după ce grupul de comerţ electronic a raportat vânzări mai mari decât aşteptările pentru trimestrul sărbătorilor de iarnă, iar afacerea sa profitabilă de servicii cloud a semnalat câştiguri timpurii din funcţiile bazate pe inteligenţă artificială.

Jeff Bezos a formulat un plan de tranzacționare pentru a vinde 50 de milioane de acțiuni până la 31 ianuarie 2025, marcând o mișcare semnificativă având în vedere că ultima sa vânzare de acțiuni a avut loc în 2021. Vânzările de acțiuni planificate, inclusiv cele ale altor membri ai consiliului de administrație și ale directorilor, au fost dezvăluite în raportul anual al Amazon, aliniindu-se la reglementările SEC privind transparența planurilor de tranzacționare prestabilite.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Citește și