• Joe Biden este creditat cu 85.635 de voturi, adică 96,3%.
  • Președintele SUA i-a învins pe ceilalți democrați de pe buletinul de vot din Carolina de Sud.
  • Următoarele state în care vor avea loc alegerile primare democrate vor fi Nevada pe 6 februarie, apoi Michigan pe 27 februarie.

Joe Biden câștigă alegerile primare democrate din Carolina de Sud, statul care i-a lansat campania în urmă cu patru ani. Președintele SUA i-a învins pe ceilalți democrați de pe buletinul de vot din Carolina de Sud, inclusiv cei cu șanse mai mari de reușită, precum Dean Phillips, reprezentantul statului Minnesota, și pe scriitoarea Marianne Williamson.

Joe Biden este creditat cu 85.635 de voturi, adică 96,3%, după 86% din numărarea buletinelor de vot, cu mult în faţa celor doi rivali principali ai săi, Dean Phillips şi Marianne Williamson. Populația din Carolina de Sud este preponderent republicană, dar 26% dintre locuitorii săi sunt de culoare și preferă de regulă Partidul Democrat în alegeri.

Conform calendarului dorit de Joe Biden, următoarele state în care vor avea loc alegerile primare democrate vor fi Nevada pe 6 februarie, apoi Michigan pe 27 februarie.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
CE FACI ÎN CAPITALĂ DE FLORII?
CUM ARATĂ SECURITATEA JO?

„În 2020, alegătorii din Carolina de Sud au fost cei care au dovedit că toţi comentatorii se înşelau, au dat un suflu nou campaniei noastre şi ne-au pus pe calea victoriei. În 2024, oamenii din Carolina de Sud au vorbit din nou şi nu am nicio îndoială că ne-aţi pus pe calea unei noi victorii prezidenţiale, iar pe Donald Trump (pe calea unei noi înfrângeri)”, a declarat, într-un comunicat, staful de campanie al lui Joe Biden.

Citește și