• Zalujnîi crede că Ucraina trebuie să se bazeze pe tehnlogie.
  • Zalujnîi spune că Ucraina nu trebuie să mai aștepte ajutoare de război.
  • Zalujnîi: Ucraina trebuie să se bazeze pe dronele pe care le produce.

Zalunjnîi iese la atac în presă și îi arată lui Zelenski cum ar trebui să decurgă de acum războiul din Ucraina.

Într-un editorial scris pentru CNN, Zalujnîi spune că Ucraina ar trebui să se concentreze mai mult pe tehnologii militare. Șeful armatei ucrainene amintește de atacurile cu succes făcute cu drone militare fară pilot atât asupra navelor din Marea Neagră cât și asupra orașelor importante din Rusia.

Zalujnîi știe și ce nu merge bine acum pe front, și îi atrage atenția lui Zelenski că nu ar mai trebui să aștepte ajutoare din exterior și că e momentul să se bazeze pe puterile Ucrainei. Șeful armatei dă drept exemplu dronele first-person-view făcute în Ucraina.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
BRITANICII CAUTĂ PROFESORI ÎN ROMÂNIA

A ajuns la concluzia asta după ce a văzut cum americanii încep să se impună ajutoarelor pentru Ucraina și cum Occidentul și-a mutat atenția spre conflictul din Fâșia Gaza.

Nici sancțiunile împotriva lui Putin nu sunt suficient de puternice ca să îl oprească, spune Zalujnii. Iar situația e înrăutățită de viteza cu care Rusia reușește sa aducă soldați noi pe front. Despre conflictul dintre el și Zelenski, sau despre demisia lui, Zalujnîi nu a suflat o vorbă.

În articolul publicat de CNN, intitulat „Concepţia războiului s-a schimbat”, generalul Zalujnîi nu face nicio menţiune despre o ruptură a relaţiei sale cu preşedintele Volodimir Zelenski sau despre posibilitatea de a părăsi postul. CNN precizează însă că Zalujnîi a scris articolul înainte de „un anunţ aşteptat în legătură cu demiterea sa”.

CNN a citat anterior o sursă potrivit căreia Zelenski ar urma să anunţe demiterea lui Zalujni în câteva zile, în ceea ce ar reprezenta cea mai importantă schimbare în armata ucraineană după invazia la scară largă a Rusiei, notează Reuters. Zalujnîi este comandant al armatei ucrainene din 2021, dinainte de izbucnirea războiului.

Un oficial de rang înalt de la Preşedinţia Ucrainei a precizat joi că nu există nicio decizie privind demiterea lui Zalujnîi „până în prezent” şi ceruse oamenilor să nu politizeze această problemă.

Ruptura cu Zelenski a devenit evidentă după ce Zalujnîi a declarat în noiembrie, într-un interviu şi într-un articol de opinie publicate de The Economist, că există un blocaj în războiul cu Rusia. Presa ucraineană a scris însă că Zalujnîi este văzut ca un potenţial rival la preşedinţie pentru Zelenski şi în prezent se bucură de o popularitate mai mare decât actualul preşedinte.

Citește și: