• Microsoft și OpenAI sunt interesate de Figure AI.
  • Sam Altman și Bill Gates ar putea face roboți umanoizi pentru sarcini periculoase.
  • Se negociază o potențială investiție de 500 milioane dolari.

Microsoft și OpenAI se pregătesc să aducă pe piață roboți A.I. care să facă și munca fizică. Cele două companii sunt cu ochii pe startup-ul de robotică umanoidă Figure AI, în care se pregătesc investiții importante.

Microsoft și OpenAI intenționează să investească în startup-ul Figure AI pentru a dezvolta roboți umanoizi care pot efectua sarcini considerate nesigure pentru oameni. Aceasta nu numai că ar putea transforma anumite industrii, dar ar putea și să sporească siguranța și eficiența în domenii de lucru cu risc ridicat.
Această mișcare are potențialul de a aduce roboți capabili să execute sarcini periculoase pentru oameni.

Investiția planificată este estimată la aproximativ 500 de milioane de dolari, cu posibilitatea de a valoriza Figure AI la 1.9 miliarde de dolari sau mai mult. Aceasta ar fi o mișcare semnificativă pentru ambele companii, marcând un pas important în explorarea posibilităților oferite de roboți în diverse sectoare.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI

Ce spune Sam Altman, CEO OpenAI

Această potențială investiție indică un interes crescut pentru aplicarea inteligenței artificiale și roboticilor în situații de viață reală. Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a menționat deja interesul companiei pentru robotică la podcastul lui Bill Gates.

„În ceea ce privește hardware-ul fizic, există în sfârșit, pentru prima dată când am văzut vreodată, platforme noi cu adevărat interesante care se construiesc acolo. La un moment dat, vom putea folosi modelele noastre, așa cum spuneai, cu înțelegerea limbajului lor și înțelegerea viitoare a videoclipurilor, pentru a spune: Bine, să facem lucruri uimitoare cu un robot,” declară Sam Altman.

Citește și: