• Statele Unite au aprobat planurile pentru o serie de lovituri asupra unor ținte iraniene din Siria și Irak, au declarat oficiali pentru CBS News.
  • Loviturile vor avea loc pe parcursul mai multor zile, au spus oficialii, iar condițiile meteorologice vor dicta probabil momentul în care vor fi lansate.
  • Iranul a negat orice rol în atacul care a rănit alți 41 de soldați americani la baza militară, cunoscută sub numele de Turnul 22.

Statele Unite au aprobat planurile pentru o serie de lovituri asupra unor ținte iraniene din Siria și Irak, au declarat oficiali pentru CBS News.

Loviturile vor avea loc pe parcursul mai multor zile, au spus oficialii, iar condițiile meteorologice vor dicta probabil momentul în care vor fi lansate, scrie BBC.

Declarația vine după ce duminică un atac cu dronă a ucis trei soldați americani în Iordania, în apropiere de granița siriană.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK
27 DE CICLIȘTI ROMÂNI MERG LA CAMPIONAT

SUA au acuzat o grupare de miliție susținută de Iran de acel atac.

Se crede că acest grup, Rezistența Islamică din Irak, conține mai multe miliții care au fost înarmate, finanțate și antrenate de către forțele Gărzilor Revoluționare ale Iranului. Aceasta a declarat că este responsabilă pentru atacul de duminică.

Între timp, Iranul a negat orice rol în atacul care a rănit alți 41 de soldați americani la baza militară, cunoscută sub numele de Turnul 22.

Oficialii americani au declarat că serviciile de informații americane consideră că drona folosită pentru a ataca facilitatea a fost fabricată de Iran – și este similară cu dronele pe care Iranul le-a trimis Rusiei pentru invazia sa în Ucraina.

Citește și