• Baldwin a susținut că nu a apăsat pe trăgaciul pistolului Colt .45 și că doar a tras înapoi ciocanul acestuia.
  • El a fost acuzat pe 19 ianuarie în New Mexico.
  • Baldwin, în vârstă de 65 de ani, se antrenase să tragă cu pistolul pentru o scenă.

Actorul hollywoodian Alec Baldwin a pledat nevinovat de omor involuntar din culpă pentru moartea cineastului Halyna Hutchins, anunță BBC.

Hutchins a fost împușcată mortal pe platoul de filmare al filmului Rust, un viitor western filmat lângă Santa Fe, în New Mexico, în octombrie 2021. Baldwin, în vârstă de 65 de ani, se antrenase să tragă cu pistolul pentru o scenă.

Acuzații similare au fost retrase în aprilie, cu doar două săptămâni înainte de a fi judecat, dar procurorii din New Mexico spun că există noi dovezi medico-legale. Actorul a pledat nevinovat într-un dosar depus miercuri la tribunal, cu o zi înainte de o înfățișare virtuală programată la un tribunal din Santa Fe, care acum nu va mai avea loc.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

El a fost acuzat pe 19 ianuarie în New Mexico, după ce procurorii locali au declarat că au apărut „fapte suplimentare” în urma testelor medico-legale efectuate asupra armei folosite în schimbul de focuri, în care a fost rănit și regizorul Joel Souza. Baldwin a susținut că nu a apăsat pe trăgaciul pistolului Colt .45 și că doar a tras înapoi ciocanul acestuia.

De asemenea, el a susținut că nu este vinovat de moartea lui Hutchins deoarece nu știa că arma conținea gloanțe reale și pentru că nu trebuia să existe muniție reală pe platou. Dar procurorii speciali din New Mexico au declarat în octombrie că au însărcinat experți criminaliști să reconstruiască arma, după ce aceasta a fost spartă în timpul testelor FBI.

Aceștia au spus că acest lucru a arătat că incidentul ar fi putut avea loc doar dacă s-ar fi apăsat pe trăgaci.

Citește și