• Zuckerberg și directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, au acceptat în mod voluntar să depună mărturie.
  • Zuckerberg și-a cerut scuze față de familiile care spun că ai lor copii au fost afectați de rețelele de socializare.
  • El a spus că nimeni nu ar trebui să treacă” prin ceea ce au pățit ei.

Mark Zuckerberg și-a cerut scuze față de familiile care spun că ai lor copii au fost afectați de rețelele de socializare, în timpul unei audieri aprinse în Senatul american, scrie BBC.

Zuckerberg – care conduce Instagram și Facebook – s-a adresat acestora și a spus că nimeni nu ar trebui să treacă” prin ceea ce au pățit ei.

El și șefii TikTok, Snap, X și Discord au fost interogați timp de aproape patru ore de senatori din ambele partide. Legiuitorii au vrut să știe ce fac pentru a proteja copiii online. A fost o ocazie rară pentru senatorii americani de a-i interoga pe șefii din domeniul tehnologiei.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Zuckerberg și directorul executiv al TikTok, Shou Zi Chew, au acceptat în mod voluntar să depună mărturie – însă șefii Snap, X (fostul Twitter) și Discord au refuzat inițial și au primit citații emise de guvern.

În spatele celor cinci șefi din domeniul tehnologiei se aflau familii care au declarat că copiii lor s-au automutilat sau s-au sinucis ca urmare a conținutului din social media.

Aceștia și-au făcut cunoscute sentimentele pe tot parcursul ședinței, șuierând atunci când directorii executivi au intrat și aplaudând atunci când legislatorii au pus întrebări dificile.

Senatorul republican Ted Cruz a întrebat: Domnule Zuckerberg, la ce naiba v-ați gândit?”, atunci când i-a arătat șefului tehnologic un mesaj de pe Instagram care îi avertizează pe utilizatori că ar putea fi pe cale să vadă materiale despre abuzuri sexuale asupra copiilor, dar îi întreabă dacă ar dori să vadă oricum rezultatele”.

Zuckerberg a spus că știința de bază din spatele acestui lucru” este că este adesea util ca, în loc să blochezi, să îi direcționezi spre ceva care ar putea fi util”. De asemenea, el a promis că„va analiza personal această problemă”.

Citește și