• Sam Altman crede că viitorul A.I. va necesita cantități masive de putere.
  • Sam Altman: Nu există nicio modalitate de a ajunge acolo fără o descoperire.
  • Sam Altman: Provocarea ne motivează să investim mai mult în fuziune.

Sam Altman, CEO al OpenAI, a atras atenția asupra viitorului inteligenței artificiale, sugerând că aceasta ar putea depinde de o formă de energie ambițioasă, dar nesigură, care încă nu există. În timpul Forumului Economic Mondial de la Davos, Altman a subliniat că, în opinia sa, viitoarea inteligență artificială va necesita cantități masive de energie și că realizarea acestui obiectiv necesită o descoperire în domeniul energetic, scrie Coin Telegraph.

El a continuat explicând că această provocare „ne motivează să investim mai mult în fuziune”.

„Există toate aceste lucruri care ne pot face fericiți și mi-ar plăcea să vorbesc despre toate aspectele specifice, dar principiul general care cred că este cel mai important este că devine mai inteligent. Deci, GPT-2 nu a putut face prea multe, GPT-3 ar putea face mai mult, GPT-4 ar putea face mult mai mult. GPT-5 va putea face mult mai mult, iar ceea ce contează cel mai mult nu este faptul că poate avea această nouă modalitate sau că poate rezolva această nouă problemă, ci că inteligența generalizată continuă să crească”, a declarat Sam Altman, CEO, OpenAI.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE ZIUA EUROPEI
AVERTISMENTUL UNUI CERCETĂTOR DESPRE A.I.
LUIS RUBIALES VA FI JUDECAT
CE SĂRBĂTORESC ROMÂNII AZI
NOKIA RELANSEAZĂ MODELUL 3210
FIORENTINA TRECE ÎN FINALA CONFERENCE LEAGUE

Fuziunea atomilor

De la descoperirea plasmei în 1879, ideea de a folosi fuziunea atomilor pentru a crea energie a fost prezentă. Fuziunea apare atunci când doi atomi mai ușori se combină pentru a forma unul mai greu, eliberând astfel energie. Chiar dacă fuziunea promite să ofere o soluție cu emisii zero de dioxid de carbon pentru rețelele electrice, provocarea actuală este de a face reactoarele de fuziune să producă mai multă energie decât consumă.

Cercetătorii au prezis că acesta va fi realizat cândva între următorii câțiva ani și, poate, nu în timpul vieții noastre.

Citește și