• F. Lixandru: Profii trebuie să facă programe de formare pentru a lucra diferențiat cu elevii.
  • 85% din joburile din 2023 nu exista azi, 65% copii după 2010 vor avea job-uri care nu există.
  • Jumătate din cunoștințele acumulate în școală sunt depășite până la absolvire.

Profesor flexibil, elev fericit! Viitorul educației este al profesorilor care știu să predea diferențiat.
Să poată adapta metodele pentru copii diferiți. Altfel, riscăm să blocăm potențialul atâtor elevi talentați.
Șiii cel mai important, focusul merge de data asta pe profi – Secretarul de stat Florian Lixandru spune că profii au nevoie de programe de formare!

Daniela Vișoianu, expert în Educație

,,Da, e o discuție care a apărut așa brusc în spațiu public legat de performanța profesorilor, dacă ea trebuie plătită diferențiat, dacă poate fi măsurată, dacă munca profesorilor care au olimpici de la clasă este munca lor și tot așa. Avem o discuție legate despre ce înseamnă diferențiat. Adică dacă ai în clasa ta copiii care au nevoie de învățare remediată, dar ai și copii care participă la olimpiadă, cât de mult poți să organizezi procesul didactic în așa fel încât să ai grupe de studiu. Au fost 50.000 de profesori care au trecut prin învățarea noului-ului curiculum”.

Mai este de lucrat

,,Trebuie să ne uităm un pic că inspecția școlară este nereformată de probabil 30 de an și nu va fi reformată în cursul acestui an, pentru că deciziile legate de inspectoratele școlare, desființarea lor și întărirea capacității aracipului sunt amânate. De folos ar fi ca aceasta să fie transformată dintr-un instrument de control într-un instrument de învăța”, a mai explicat la Aleph News, Daniela Vișoianu.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI

,,De semenea, tot mai mulți părinți încearcă să evite învățământul special și să îi integreze în acesta normal. Sunt mai multe tipuri de nevoi ale unui copil. Cred că asta ține și de profesor. Daca ești motivat, simți nevoia să îți actualizezi cunoștințele. Cei care nu sunt motivați, care nu au crescut, care nu au venit cu ceva nou, care nu au evoluat în anul respectiv, sunt cu un pas foarte departe de prezent”.

Citește și