• Elevii cer să nu mai existe o intrare a profesorilor separată.
  • CNE a realizat raportul anual privind implementarea statutului elevului.
  • Multe dintre școli nu mai au intrare separată a profesorilor și a elevilor.

Pe ce intrare vrei să intre copilul tău la școală? Elevii cer să nu mai existe o intrare separată a profesorilor. Este prea mult ce cer elevii sau sunt îndreptățiți în ceea ce își doresc?

Cât de importantă este această discuție în ansamblul sistemului educațional?

„Acest lucru a devenit o problemă majoră în sistemul de învățământ preuniversitar. Este important ca elevul să fie în școală, nu este important pe ce intrare. Poate, de dragul acestei libertăți pe care o clamăm atât de mult și al eliminării oricărui tip de discriminare, deschidem în totalitate cancelariile, mutăm elevii la catedră și profesorii în bănci. Lucrurile acestea merg prea departe.

Trebuie înțeles un singur lucru. Se dorește punerea unui semn de egal între profesor și elev. Nu suntem egali. Acest lucru trebuie înțeles foarte bine. Nici ca pregătire, nici ca vârstă, nici ca responsabilitate. Susținem elevii, înțelegem lupta pentru un statut al elevului, dar există o anumită limită.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

Comunicarea mai bună între elev și profesor nu se face pe acea scară. Comunicarea se face în clasă, în școală. Sunt probleme mai mari care trebuie să fie rezolvate în sistemul de învățământ” a declarat Marius Nistor, liderul Federației Spiru Haret din Educație, pentru Aleph News.

Citește și