• Raportul FEM arată că A.I. vine cu oportunități, dar și riscuri asupra locurilor de muncă.
  • Christopher Pissarides este expert în A.I. și spune că domeniul IT va fi înlocuit de A.I.
  • A.I. gestionată responsabil poate îmbunătăți locurile de muncă și stimula creșterea economică.
  • Pissarides spune că abilități precum comunicarea și empatia nu pot fi preluate de A.I.

Raportul Forumului Economic Mondial subliniază impactul AI asupra viitoarelor locuri de muncă. Unii experți spun că inteligența artificială va îmbunătăți calitatea job-urilor și va stimula creșterea economică.

Pe de altă parte, alți experți, cum este și economistul Christopher Pissarides, spune că empatia și comunicarea nu pot fi preluate de AI.

David Timiș, expert AI:

,,E mult debate în ziua de azi legat de ce competențe vor fi relevante și cred că cel mai important este să ne concentrăm pe competențe transferabile, care de-a lungul istoriei nu au fost înlocuite de vreo tehnologie nouă care a fost inventată. Nu suntem la prima revoluție industrială. Competențe precum colaborarea, comunicarea, gândirea critică, creativitatea. Acestea nu vor fi înlocuite în totalitate de inteligența artificială”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Spre ce job-uri să ne orientăm în viitor?

..Multe joburi combină competențele umane, de la profesor la doctor, trebuie să știi să lucrezi într-o echipă. Ce joburi vor fi mai în siguranță în viitor? Cele care implică în mare parte contact interuman. Fie că vorbim de psihologi, terapeuți, coauch, Acestea vor fi din ce în ce mai căutate, a mai explicat David Timiș.

Clar vom avea un viitor cel puțin interesant.

Citește și