• Decorați locuința cu elemente din ambele culturi
  • Urmăriți filme și documentare din locurile natale ale fiecăruia
  • Refuzul de a învăța limba celuilalt e o sursă de dezamăgiri

Nu lăsa limba să strice o poveste de dragoste. Nu știi în ce colț de lume te poate lovi iubirea, dar dacă nu vorbiți aceeași limbă, există soluții. Pentru început, alegeți o limbă pe care o știți amândoi, în care să comunicați. După care, duceți lucrurile la următorul nivel. Învățați fiecare limba celuilalt.

Un studiu arată că învățarea limbii partenerului e o experiență care vă poate consolida relația. În plus, veți învăța mai multe despre cultura celuilalt și veți comunica mai ușor. Iar comunicarea este esențială într-o relație. Studiul mai arată că refuzul unui partener de a învăța limba celuilalt este o sursă de dezamăgire și tensiune.

Următorii pași pot fi să gătiți împreună rețete din cultura fiecăruia, să urmăriți împreună filme și documentare despre locurile în care v-ați născut, sau să decorați locuința cu elemente din ambele medii culturale. Se spune că fiecare pasăre pe limba ei piere, dar poate veți reuși să găsiți o limbă comună.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Studiu: Ieși la întâlnire cu cineva care are o altă limbă maternă? Să învățați fiecare limba celuilalt vă poate îmbogăți relația cu partenerul, asta demonstrează un nou studiu. Acest lucru consolidează relația pentru că partenerii se vor exprima mai ușor și vor ști mai multe despre cultura celuilalt. Comunicarea eficientă stă la baza succesului unei relații, mai spun cercetătorii.

Citește și