• De Crăciun, un tânăr din St. Louis a decis să folosească Inteligența Artificială pentru a recrea vocea tatălui său, care a pierdut lupta cu cancerul în 2022.
  • Philip Willett, creator de conținut și cel care deține compania media The Content Guy, a distribuit videoclipul pe TikTok.
  • Videoclipul s-a viralizat rapid, cu peste 3 milioane de vizualizări, iar cifrele sunt în continuă creștere.

Un tânăr din St. Louis a decis să-i facă o surpriză incredibilă mamei lui și a recreat vocea răposatului său tată, folosind Inteligența Artificială, scrie The Independent.

Hei iubito…Te iubesc. Îți aud rugăciunile. Vreau să știi că ești cea mai bună mamă pentru copiii noștri și ești cea mai puternică femeie din lume. Sunt mereu cu tine. Sper să aveți un Crăciun Fericit”, spunea bărbatul în videoclipul generat de A.I.

Willet a declarat la „Good Morning America” că soția sa, Kassandra Willett, a fost prima persoană care i-a dat ideea de a folosi A.I., ceva ce el a mai folosit în proiectele sale cu clienții.

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

La început, nu voiam să mă bag la așa ceva. Mi se părea ciudat”, mărturisește el. Însă ideea soției lui i-a rămas în minte și a decis să afle pe internet dacă au mai făcut și alții ceva similar. În urma căutărilor, Willett a fost surprins să dea de o întreagă comunitate de oameni care au folosit A.I. pentru a recrea vocile celor care le lipsesc.

Willett a mărturisit că n-a mai stat pe gânduri și s-a pus pe treabă: „Hi, honey” au fost primele cuvinte introduse în program, pentru că și-a auzit tatăl spunându-le de nenumărate ori.

„Când programul a reprodus cuvintele cu vocea lui…m-au trecut fiorii. Și atunci am decis că voi face asta, indiferent de orice”, spune Willett.

Tatăl lui Willett, John Willett, a murit în 2022 după ce a fost diagnosticat cu cancer la pancreas. Willett îl numește „eroul lui”.

Mai mult, nu doar că i-a recreat vocea, dar a și realizat un videoclip cu poze cu părinții lui împreună, pentru a completa cadoul de Crăciun.

„Am vrut ca mama să primească o carte – de fapt, un portal digital – și să revină la el de fiecare dată când îi e dor. După ce i-am dat cadoul, 10 minute cred că am stat îmbrățișați, plângând amândoi”.

Citește și