• Numele întreg al Mântuitorului este Iisus Emanuel. Emanuel înseamnă „Dumnezeu este cu noi.“
  • E. Dumitru: „Hristos Emanuel este cel care a venit să mântuiască oamenii de păcate.”
  • Nașterea Domnului e șansa de a fi mai bun, nu de a avea mai multe!

Iisus este cu tine tot timpul, în fiecare moment, nu doar în zilele de sărbătoare sau atunci când ți-e greu. Caută-L și-L vei găsi. Așa vei face din fiecare zi o sărbătoare.

Emanuel înseamnă „Dumnezeu este cu noi“

„În Vechiul Testament, prorocul Isaia, descoperă acest nume mai puțin știut: <<Iată, Fecioara va lua în pântece şi va naşte Fiu şi vor chema numele Lui, Emanuel>>. Emanuel să știi că înseamnă Dumnezeu este cu noi. În lumea biblică, numele aveau o greutate mai mare decât o au, de regulă, în zilele noastre.

Oamenii își botezau pruncii nu după sonoritatea unui nume sau în cinstea unei anumite persoane, din familie sau filme. Numele reflecta o dorinţă a părinţilor, o calitate pe care o doreau pentru copilul lor. Fiecare nume transmitea o vocație. Așa m-am ales eu cu numele Emanuel, și, iată, am făcut seminarul teologic.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Hristos Emanuel este cel care a venit să mântuiască oamenii de păcate, de greutatea alegerilor greșite, să îi asigure că se pot schimba și să le dea puterea de a fi mai buni.

Dumitru Emanuel, adică eu, pot doar să vă doresc ca toate lucrurile bune să vi se întâmple și să vă doresc sănătate și bucurii tot anul, nu doar de Crăciun!”, a menționat Teologul Emanuel Dumitru, la Aleph News.

Citește și