• Agenția Națională de Poliție din Coreea de Sud a vizat mai multe rețele de crimă organizată din întreaga țară.
  • Majoritatea celor arestați sunt din Generația Z sau Mileniali cu vârsta sub 30 de ani.
  • De asemenea, infractorii mai tineri au trecut de la violență la fraudă și jocuri de noroc, a raportat The Korea Herald.

Poliția din Coreea de Sud a descoperit o nouă amenințare: un nou tip de grupare de crimă organizată, iar cei arestați sunt din Generația Z sau Mileniali, scrie Business Insider.

Agenția Națională de Poliție a țării a spus că 1,183 de membri ai grupării au fost arestați în perioada 7 august – 16 decembrie, potrivit The Korea Held.

Potrivit raportului, 888 din cei arestați erau „Gangsterii MZ”, mai tineri de 30 de ani.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Autoritățile spun că natura infracțiunilor comise de cei mai tineri dintre infractori s-a schimbat în comparație cu generațiile mai vechi, înregistrându-se acum mai multe fraude online, inclusiv la jocurile de noroc.

Poliția a spus că peste 40% dintre acuzații implicau „activități sau afaceri ilicite”, precum rularea unor site-uri online de jocuri de noroc, în timp ce doar peste 21% dintre acuzații aveau legătură cu jaful sau violența.

Într-un workshop organizat pentru procurori, pentru a facilita rezolvarea cazurilor, participanților li s-a spus că „gangsterii MZ se afiliează grupărilor bazate pe profit, decât pe facțiuni, ca înainte”, potrivit The Times.

„E nevoie ca autoritățile să restabilească semnificația grupărilor de crimă organizată și să găsească modalități de a acționa împotriva lor”.

Un purtător de cuvânt al NPA a declarat pentru The Times că agenția va „consolida sistemul de reprimare a bandelor pentru a stabili un sistem mai eficient de răspuns la criminalitate și va concentra capacitățile de investigare asupra diferitelor forme de crimă organizată centrată pe gangsterii generației MZ”.

Potrivit Indicelui Criminalității Organizate, care oferă valori asupra crimei organizate din întreaga lume, autoritățile sud-coreene au făcut eforturi pentru a scăpa țara de „toate grupurile în stil mafiot” încă din anii 1990.

Citește și