• Suntem în al Treilea Război Mondial, care ar putea dura și 10 ani, și nu vrem să acceptăm asta, deși va trage absolut toată lumea în conflicte, spune Adrian Sârbu.
  • Vladimir Putin a ținut un discurs cu substrat expansionist în care vorbește, cum făcea și Hitler, despre “compatrioții” săi din afara granițelor țării.
  • Conducătorii românii nu fac nimic pentru a se pregăti în cazul unei agresiuni și comit un act de iresponsabilitate când se prefac că nu suntem în război, așteptând să ne scape Ucraina de Putin.

Nemo: „15 contra 1. Toți împotriva lui Putin. Rusia are lista de candidați pentru alegerile prezidențiale din martie anul viitor. Chiar dacă luptă împotriva altor 15 așa-ziși adversari, care și ei vânează fotoliul de la Kremlin, Putin aproape că are în mână mandatul care îl va ține în fruntea Rusiei pentru încă 6 ani. Opoziția e redusă la tăcere”.

Hofi: „În timp ce încrederea în armata ucraineană crește, Zelenski se prăbușește în sondaje. 96% dintre ucraineni își pun încrederea în militari, aproape 90% în șeful Armatei Ucrainei, generalul Valeri Zalujnâi, iar în Zelenski mai cred doar 62%”.

Nemo:Văd că toată planeta încă e preocupată de ceea ce se întâmplă în Rusia, în Ucraina și în războiul dintre cele două țări”.

Recomandări

CA ÎNTRE PRIME DOAMNE
EFECTUL „SWIFT” BATE JOCURILE OLIMPICE
ANGELINA JOLIE, ACUZATĂ CĂ I-A ÎNDEPĂRTAT PE COPII DE BRAD PITT
PROTESTE LA EUROVISION
GRETA THUNBERG SE ALĂTURĂ PROTESTELOR
ZELENSKI DEMITE PE BANDĂ RULANTĂ

Adrian Sârbu: „Pentru că suntem în al Treilea Război Mondial și nu vrem să acceptăm asta. Care va dura, după părerea mea, 10 ani, va trage absolut toată lumea în conflicte, întâi regionale și având în vedere așezarea blocurilor deja între lumea lui Xi și Putin și lumea lui nu știu cine, că ți-e puțin jenă să spui că e lumea lui Biden sau a lui Trump. E lumea democrației fără lideri. Dacă ne-am duce puțin 20 de ani înainte, în 2040, nu, în 2050 că tot se laudă chinezii că în 2049 o să fie noua Americă. Și ne-am întoarce înapoi, am descoperi cum omenirea a trecut prin același proces de orbire într-o perioadă de bunăstare, de nesimțire într-o perioadă de bunăstare și în care psihopații, triștii, refulații, nereușiții au ieșit în față. Ce face astăzi Putin în discursul ăsta… deci e un discurs de tip Hitler Nurenberg în care el a spus așa: domne, Hitler spunea așa: toți germanii, toți cetățenii germani din afara granițelor Germaniei sunt cetățeni înăuntru granițelor Germaniei. Și diverși cetățeni de atunci de la putere, din Europa puternică, cu mari puteri, Franța, Anglia, se făceau că nu aud. Rezultatul? În 1940, Hitler era stăpânul Europei. Acum discursul lui Putin e: totul e al Rusiei, inclusiv fostele țări comuniste. Și dacă vreau vă mai spun că și o bucată din America e a Rusiei. Alaska, California. Acum zice: nu, eu ocup Ucraina, care e a compatrioților mei. Ce termen pervers de propagandă. Compatrioți. Exact așa spunea și Hitler. Vasăzică nu mai sunt cetățeni ruși, nu, domne, sunt compatrioți. Nemo, ce ești tu, mă? Păi sunt român. De mâine ești compatriotul meu. Și ce înseamnă asta? Păi blocul în care locuiești tu e al Rusiei, că ești compatriotul meu și trebuie să te alătur de patria-mamă. Asta spune psihopatul ăsta.

Totuși suntem de doi ani în război și ne prefacem că nu știm asta. În cazul nostru, al României, și mult mai grav al conducătorilor, e un act de iresponsabilitate trădătoare. Ne facem că nu înțelegem, ne dorim ca ucrainenii să-l oprească pe Putin. Noi ne-am complăcut în singurul model valabil după 89 care este apartenența la UE. Din păcate UE, prin lideri foarte slabi, și foarte neinteresați nu și-a urmărit mandatul. În condițiile în care România astăzi, de doi ani de zile nu face nimic, măcar să arate că se pregătește să se apere în cazul unei agresiuni care, în cazul nostru, este de 360 de grade”.

Hofi:Ați spus mai devreme că SUA sunt cumva garantul României și cu siguranță nu putem neglija acest lucru”.

Adrian Sârbu: „Și ce o sa facă? O să vină americanul să lupte pentru tine aici? Ești convins?”

Hofi: „Nu luptă pentru mine, luptă pentru ei aici”.

Adrian Sârbu: „Păi are experiența Vietnamului, las-o jos, las-o jos. Au experiența Vietnamului”.

Hofi: „Dl. Sârbu, în Vietnam a fost război mondial? În Afganistan a fost război mondial?”

Adrian Sârbu:  „Păi eram în război. Războiul Rece a fost un război, Hofi. A fost un război”.

Hofi: „Atunci de ce spuneți că este al Treilea Război Mondial?”

Adrian Sârbu: „Pentru că nu aveai atât de multă forță economică și militară de partea oligarhilor, și populație, cum ai acum”.

Citește și