• În seara de Crăciun, la primul etaj Eiffel are loc un spectacol de muzică clasică
  • Dacă vrei să iei masa în oraș de Crăciun, Place Vendome te așteaptă
  • Prețul unui meniu de Crăciun la Place Vendome, Hyatt e cuprins între 350-520€

Daca nu ți-ai făcut încă programul de Crăciun sau dacă ești deja la Paris și nu știi cum să te organizezi când oferta este atât de bogată și timpul atât de scurt, iată câteva sugestii.

Ar fi potrivit să începi seara cu un concert. Exista chiar o premieră, în seara de Crăciun va avea loc un concert în Salonul de la primul etaj al Turnul Eiffel. Duminică seara, la ora 18, concertul este o « veghe de Crăciun », la ora 18 – cântece populare și tradiționale, Ave Maria de Schubert, arii din Mozart, Puccini și Dvorjac. Daca nu mai prindeți bilete, tot la Turnul Eiffel, duminică are loc la ora 16h un concert cu Cele 4 anotimpuri ale lui Vivaldi.

După concert, pentru masa de Craciun poți merge în Place Vendome, la Hyatt. Este unul dintre restaurantele de lux care primește clienți pentru masa de Crăciun.  Prețul este cuprins intre 350€ și 520€ – poți alege între stridii în jeleu, caviar, foie gras tradițional, escalop cu flori de mimoza, unt cu ghimbir și ardei iute, un platou de brânză și la desert, de exemplu, o plăcintă de mere coaptă la temperatura scăzută timp de 5 zile în arome de vanilie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
KULEBA PREZINTĂ SPEAKER CU A.I.
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
HONEYHLINE ÎNCEPE LUPTA PENTRU EMBRIONI
BUCUREȘTI E CEA MAI IEFTINĂ CAPITALĂ EUROPEANĂ

Dar pe 26 Decembrie?

De-a lungul anului ai aflat despre toate activitățile culturale pe care le poți face la Paris. De aceasta dată poți ieși în afara Parisului, nu foarte departe, la Chantilly. Există transport în comun sau poți închiria o mașină, merită efortul. Este unul dintre cele mai frumoase castele din Franța, cu o extraordinară colecție de tablouri și cu spectacole echestre în capitoliul de pe domeniile castelului, unde se afla și un muzeu special consacrat celui mai popular mod de deplasare înainte de inventarea motorului cu explozie.

Citește și