• Glynn Simmons a fost eliberat în luna iulie, la vârsta de 70 de ani.
  • Simmons a executat 48 de ani, o lună și 18 zile de închisoare pentru uciderea lui Carolyn Sue Rogers.
  • A devenit cel mai longeviv deținut care a fost eliberat, având 22 de ani când a fost condamnat.

Un judecător din Oklahoma a eliberat un bărbat condamnat la închisoare după aproape jumătate de secol în care și-a săvârșit pedeapsa. Acesta a fost condamnat pentru o crimă comisă în 1974, devenind cea mai lungă condamnare nedreaptă din Statele Unite ale Americii.

Glynn Simmons a fost eliberat în luna iulie, la vârsta de 70 de ani după ce un judecător a intentat un nou proces. Procurorul distinctual a declarat că nu există suficiente dovezi pentru a justifica o astfel de anchetă. Într-o ordonanță, judecătorul districtual al statului Oklahoma l-a declarat nevinovat pe Glynn Simmon, scrie BBC.

„Instanța constată, prin dovezi clare și convingătoare, că infracțiunea pentru care domnul Simmons a fost condamnat și încarcerat, nu a fost comisă de el”, a declarat judecătoarea.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

„Este o lecție de reziliență și tenacitate. Nu lăsați pe nimeni să vă spună că nu se poate întâmpla. Într-adevăr, se poate”, a declarat Glynn Simmons reporterilor.

Eliberat după ce martorul a identificat mai mulți suspecți

Simmons a executat 48 de ani, o lună și 18 zile de închisoare pentru uciderea lui Carolyn Sue Rogers în timpul unui jaf la un magazin de băuturi alcoolice dintr-o suburbie a orașului Oklahoma. Avea 22 de ani atunci când el împreună cu un co-acuzat, Don Roberts, au fost condamnați la moarte.

Între timp, pedepsele au fost reduse, iar cei doi vinovați au fost condamnați la închisoare pe viață. Astfel, Simmons a devenit cel mai longeviv deținut care a fost eliberat, potrivit Registrului Național de Exonerări.

La momentul crimei, Glynn Simmons a declarat că se afla în statul său natal, Louisiana. Instanța districtuală i-a anulat sentința în iulie. S-a constatat că procurorii nu au predat toate probele avocaților apărării, inclusiv faptul că un martor a identificat alți suspecți. Cei doi au fost condamnați, în mare parte, din cauza mărturiei unui adolescent care a fost împușcat în ceafă.

În Oklahoma, persoanele condamnate pe nedrept care și-au executat pedeapsa, sunt eligibile pentru o despăgubire de până la 175.000 de dolari.

În prezent, Glynn Simmons se luptă împotriva cancerului la ficat, potrivit GoFundMe. Asociația a strâns mii de dolari pentru a ajuta la susținerea costurilor sale de trai și a chimioterapiei.

Citește și