• Jaypirca a primit pentru prima dată aprobarea accelerată de către FDA pe 27 ianuarie.
  • Medicamentul își propune să trateze adulții cu leucemie limfocitară după cel puțin două linii de terapie.
  • Jaypirca oferă o nouă opțiune de tratament și o abordare diferită pentru a ținti BTK.

Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite a dat o a doua aprobare pentru medicamentul Jaypirca al companiei Eli Lilly, care este utilizat pentru a trata o formă de cancer al sângelui, scrie Reuters.

Este vorba despre leucemia limfocitară cronică, un tip de cancer în care măduva osoasă produce prea multe celule albe din sânge. Jaypirca a primit pentru prima dată aprobarea accelerată de către FDA pe 27 ianuarie, pentru tratamentul limfomului cu celule de manta, un tip rar de cancer de sânge care începe în celulele albe din sânge și se răspândește în alte părți ale corpului. Medicamentul își propune să trateze adulții cu leucemie limfocitară după cel puțin două linii de terapie.

„Jaypirca oferă o nouă opțiune de tratament și o abordare diferită pentru a ținti BTK, oferind beneficii clinice pentru o proporție mare de pacienți cu LLC sau SLL din cadrul studiului BRUIN de fază 1/2 a căror boală a progresat după tratamentul cu un inhibitor covalent BTK și cu un inhibitor BCL-2″, a declarat William G. Wierda, profesor, director medical și șef de secție CLL pentru Departamentul de Leucemie de la The University of Texas MD Anderson Cancer Center.

Recomandări

NAVALNÎI, OPOZANT PÂNĂ LA MOARTE ȘI DINCOLO DE EA
CÂT ÎȚI AJUTĂ MEDITAȚIILE COPILUL?
GIORGIA MELONI SUFERĂ PRIMA ÎNFRÂNGERE
BYD LANSEAZĂ U9
SCADE NUMĂRUL DE CAZURI COVID DIN ROMÂNIA
BIDEN VREA AJUTOR PENTRU UCRAINA ȘI ISRAEL

Eticheta actualizată a Jaypirca arată acum că medicamentul a micșorat tumorile la 78% din 108 pacienți tratați anterior atât cu un inhibitor BTK, cât și cu un inhibitor BCL-2, iar răspunsul a durat în medie 12,2 luni.

Citește și