• Marcel Ciolacu a declarat, în cadrul unei întâlniri cu românii stabiliți în SUA, că România ține în acest moment spatele frontului din Ucraina.
  • Declarația este făcută în contextul în care premierul a reiterat importanța parteneriatului strategic cu SUA, dar și importanța apartenenței țării noastre la UE și NATO.
  • Premierul Ciolacu depune o coroană la Cimitirul Eroilor Arlington din Washington.

„Adevărul este că România ține în acest moment spatele frontului din Ucraina”, spune Marcel Ciolacu, în fața românilor din SUA. Declarația vine în contextul în care premierul a reiterat importanța parteneriatului strategic cu SUA, dar și importanța apartenenței țării noastre la UE și NATO.

„Am trecut printr-o pandemie, printr-o criză energetică, printr-o inflație accentuată și mai nou trecem în România printr-o criză de securitate regională și nu în ultimul rând globală, România având cea mai lungă frontieră cu Ucraina și adevărul este că România ține în acest moment spatele frontului din Ucraina. România nu ar fi putut face acest lucru fără partenerul său strategic, SUA”, a declarat Marcel Ciolacu.

România a ajutat Ucraina și nu neapărat militar. Țara noastră este cea mai apropiată de ducerea acțiunilor de luptă la nordul Mării Negre și, pe lângă ajutorul militar pe care l-am acordat, ajutor care nu este făcut public, dar a văzut sisteme de artilerie, muniție de artilerie românească în Ucraina. De asemenea, România a ținut deschise granițele și liniile de transport maritim. Navele ucrainene circulă prin apele teritoriale ale României, sprijină cu informații din spațiul Mării Negre armata ucraineană.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Drept dovadă, președintele Zelenski ne-a mulțumit de nenumărate ori pentru ajutorul solid acordat Ucrainei.

Citește și