• Ciolacu pleacă duminică în SUA. Va merge prima oară la New York și apoi la Washington.
  • Un punct important al vizitei îl face întâlnire cu Antonio Guterres, secretarul ONU.
  • Premierul va avea discuții cu Lloyd Austin și Antony Blinken.

Ciolacu pleacă duminică în State. Merge prima oară la New York și apoi la Washington, ca să se întâlnească cu mai-marii americani. E prima vizită a unui premier român în SUA după cea făcută în 2016 de Dacian Cioloș.

Cu cine se întâlnește Ciolacu?

Ciolacu nu se duce de capul lui în State. Premierul va fi însoțit de ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, de ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și de ministrul Economiei, Radu Oprea.

Ciolacu se va întâlni cu mai marii americani: Lloyd Austin și Antony Blinken, dar și cu o figură mai puțin cunoscută la noi, și anume secretarul pentru Energie al SUA, Jennifer Granholm. Un punct important al vizitei îl va constitui întrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale ONU.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Scopul vizitei

Ca și obiective, Marcel Ciolacu și-a propus ca prin vizita în SUA să crească numărul investițiilor americane în țara noastră, să dea un impuls proiectelor în derulare, dar și să obțină o consolidare a sprijinului pe zona de securitate. Și o altă componentă importantă a vizitei de lucru este cea economică. Prim-ministrul și delegația guvernamentală vor avea discuții cu reprezentanții companiilor Google, Lockheed Martin și cu reprezentanții conducerii United States Energy Association

Citește și