• Oamenii încep acum să se îngrijoreze că o nouă pandemie este la orizont.
  • Un expert în sănătate a declarat pentru Daily Express că Europa trebuie să-și intensifice măsurile de prevenție.
  • China spune că boala respiratorie provine de la infecția bacteriană, RSV, gripa și virusurile răcelii comune.

Focarul de pneumonie din China a determinat un expert în sănătate să avertizeze despre focarul iminent în Europa. Există acum îngrijorarea că focarul a lovit Europa, Țările de Jos confruntându-se cu un val șocant de cazuri de pneumonie în rândul copiilor.

Oamenii încep acum să se îngrijoreze că o nouă pandemie este la orizont, la doar câțiva ani după ce a început pandemia COVID. În urma acestor preocupări tot mai mari, un expert în sănătate a declarat pentru Daily Express că Europa trebuie să-și intensifice măsurile preventive, deoarece pregătirea sistemelor de îngrijire a sănătății de a face față acestui focar este „trecută cu vederea”.

Dr Joseph Ambani, expert în boli infecțioase, a spus că în prezent nu se știe suficient despre boala respiratorie „îngrijorătoare”, dar sistemele de sănătate din Europa trebuie să se pregătească pentru ce e mai rău. El a declarat pentru Daily Express US: „Înțelegerea dacă este o tulpină nouă sau o mutație a unui virus existent este esențială. Aceste cunoștințe ne modelează predicțiile despre răspândirea și virulența sa.

Recomandări

MACRON CERE ARMĂ NUCLEARĂ PENTRU UE
CE FACEM CU POLUAREA?
CHINA AVERTIZEAZĂ SUA
BANII PENTRU UCRAINA RĂMÂN ÎN SUA
NO MORE EMMA?
SORANA MERGE ÎN TURUL 3 LA MADRID OPEN

„Dacă este un virus nou, ne aventurăm în necunoscut, cu potențial atât pentru o virulență mai mare, cât și cu o lipsă de imunitate în populație”. În prezent, China spune că boala respiratorie provine de la infecția bacteriană, RSV, gripa și virusurile răcelii comune, dar există o îngrijorare tot mai mare că aceștia îi minimizează severitatea.

Severitatea infecției s-ar putea dovedi deosebit de periculoasă pentru Europa din cauza îmbătrânirii populației. Simptomele pneumoniei sunt notoriu mai grave la persoanele în vârstă, care s-ar putea confrunta cu „provocări semnificative”, potrivit doctorului Ambani.

Citește și