• Cristiano Ronaldo și-a lansat propria colecție de NFT-uri anul trecut, înainte de Campionatul Mondial de fotbal din Qatar.
  • Unele dintre obiectele virtuale s-au vândut chiar și cu 10.000 de dolari.
  • Foarte mulți clienți îl acuză pe Ronaldo că, prin aprobarea lui, i-a determinat să facă investiții costisitoare și nesigure.

Cristiano Ronaldo se confruntă cu un proces colosal, în care e pasibil să plătească un miliard de dolari, după ce a lansat o colecție de NFT-uri, alături de Binance, anunță AP News.

Cristiano Ronaldo și-a lansat propria colecție de NFT-uri anul trecut, înainte de Campionatul Mondial de fotbal din Qatar. Unele dintre obiectele virtuale s-au vândut chiar și cu 10.000 de dolari, iar acum, după ce Binance și-a declarat falimentul, foarte mulți clienți îl acuză pe Ronaldo că, prin aprobarea lui, i-a determinat să facă investiții costisitoare și nesigure.

NFT-urile și-au pierdut practic valoare odată cu acordul semnat de Binance cu autoritățile americane, prin care deținătorul de criptomonede recunoaște că a încălcat legea. După cum bine știm, tot acest lucru a dus și la demisia creierului Binance, Changpeng Zhao din funcția de CEO, lucru care a dus la căderea acțiunilor Binance.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
XI JINPING RESTRUCTUREAZĂ ARMATA
BIDEN CĂLĂTOREȘTE CU MARINE ONE
PAPA VIZITEAZĂ O ÎNCHISOARE DE FEMEI
IOHANNIS CAUTĂ JOB LA C.E.
LIGHT MAKES YOU FEEL BETTER

În procesul deschis împotriva lui Ronaldo și Binance, acuzatorii spun că vânzările NFT ale Binance au fost conduse „cu ajutorul și asistența de bună voie a unora dintre cele mai bogate, puternice și recunoscute organizații și celebrități de pe tot globul” – inclusiv Ronaldo. Căutările online pentru Binance au crescut cu 500% după ce colecția fotbalistului a fost anunțată, iar jetoanele sale premium s-au vândut într-o săptămână.

Dosarele judiciare susțin, de asemenea, că Ronaldo ar fi trebuit să dezvăluie suma cu care a fost plătit pentru parteneriatul cu Binance din postura de vedetă globală. Nici Ronaldo, nici reprezentanții Binance nu au comentat public acuzațiile care li se aduc.

Citește și