• Directorul executiv al Binance, Changpeng Zhao, a demisionat după ce a pledat vinovat pentru încălcarea regulilor privind spălarea de bani.
  • Departamentul de Justiție a declarat că a cerut ca Binance, cea mai mare cripto-bursă de valori din lume, să plătească 4,3 miliarde de dolari sub formă de penalități.
  • Richard Teng, șeful piețelor regionale ale companiei, a fost numit noul CEO.

Directorul executiv al Binance, Changpeng Zhao, a demisionat după ce a pledat vinovat pentru încălcarea regulilor privind spălarea de bani, scrie BBC.

„Am făcut greșeli și trebuie să îmi asum responsabilitatea. Asta este cel mai bine pentru comunitatea noastră, pentru Binance și pentru mine”, a declarat el într-o postare pe X.

Departamentul de Justiție a declarat că a cerut ca Binance, cea mai mare cripto-bursă de valori din lume, să plătească 4,3 miliarde de dolari (3,4 miliarde de lire sterline) sub formă de penalități și confiscări.

Recomandări

CINE VINE DUPĂ ȘOIGU
UK, LA RĂSCRUCE DE DRUMURI
ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
37 DE PERSOANE MOR ÎN INDONEZIA
CANADA, AFECTATĂ DE INCENDII
TELEGRAM SAU SIGNAL?

Acesta a declarat că Binance a ajutat utilizatorii să ocolească sancțiunile din întreaga lume.

„Binance a permis tranzacții de aproape 900 de milioane de dolari între utilizatorii americani și iranieni și a facilitat tranzacții de milioane de dolari între utilizatorii americani și utilizatorii din Siria și din regiunile ucrainene ocupate de Rusia din Crimeea, Donețk și Luhansk”, a declarat un purtător de cuvânt.

Binance, care este înregistrată în Insulele Cayman, este cunoscută ca fiind cea mai mare platformă din lume pentru cumpărarea și vânzarea de criptomonede și alte active digitale.

De asemenea, Departamentul de Justiție a declarat că schimbul a facilitat transferul de bani pentru infractori și teroriști. Binance trebuie acum să raporteze activitățile suspecte autorităților federale.

Richard Teng, șeful piețelor regionale ale companiei, a fost numit noul CEO.

Citește și