• Sam Altman a revenit în funcția de CEO al OpenAI, după ce a fost concediat vineri după-amiază.
  • În urma înlăturării sale, sute de angajați OpenAI, au semnat o scrisoare prin care au cerut ca membrii rămași în consiliu să demisioneze sau să plece.
  • Directorul general al Microsoft, Satya Nadella, a declarat, luni, că Altman și alte persoane din OpenAI vor începe o „nouă echipă de cercetare avansată în domeniul inteligenței artificiale”.

Sam Altman se va întoarce în funcția de CEO al OpenAI, a anunțat compania miercuri pe X, fostul Twitter. Mișcarea a fost făcută în urma unei presiuni imense din partea angajaților și a investitorilor asupra consiliului de administrație care l-a înlăturat în urmă cu mai puțin de o săptămână, scrie CNBC.

Fostul Salesforce, Bret Taylor și fostul secretar al Trezoreriei, Larry Summers, se vor alătura consiliului de administrație al OpenAI, a anunțat start-up-ul susținut de Microsoft, Taylor ocupând funcția de președinte. Adam D’Angelo, cofondator și director general al startup-ului Quora, va rămâne în consiliu.

„Colaborăm pentru a pune la punct detaliile. Vă mulțumim foarte mult pentru răbdarea de care ați dat dovadă în această perioadă”, a precizat OpenAI în postarea X.

Recomandări

UE COOPEREAZĂ CU MOLDOVA
FLACĂRA OLIMPICĂ AJUNGE LA CANNES
CÂȚI BANI FACI DIN YOUTUBE
PIAȚA AUTO CREȘTE ÎN ROMÂNIA
CUM VA FI VREMEA
MERKEL ÎȘI PUBLICĂ MEMORIILE

Luni, sute de angajați, inclusiv cofondatorul și membrul consiliului de administrație Ilya Sutskever, au semnat o scrisoare în care spuneau că, dacă consiliul de administrație nu va demisiona și nu îl va aduce înapoi pe Altman, majoritatea covârșitoare a angajaților se vor muta să lucreze cu el la Microsoft.

Satya Nadella, directorul general al Microsoft, a declarat luni, într-o postare pe X, că Altman și cofondatorul său Greg Brockman se vor alătura Microsoft pentru a forma un nou laborator de inteligență artificială.

Citește și