• Amazon a încheiat un acord cu SpaceX pentru a utiliza rachete Falcon 9 pentru a lansa sateliții Amazon de pe orbita joasă.
  • Termenii financiari ai înțelegerii dintre concurenții în domeniul internetului prin satelit nu au fost dezvăluiți.
  • Rachetele ar urma să decoleze în 2025, în sprijinul proiectului Kuiper al Amazon.

Amazon și SpaceX, concurenți în domeniul internetului prin satelit, au încheiat un acord pentru lansarea de sateliți care să sprijine proiectul Kuiper al Amazon, scrie Business Insider.

Trei lansări ale rachetelor Falcon 9 reutilizabile ale SpaceX sunt planificate pentru începutul sau mijlocul anului 2025, potrivit unui comunicat de vineri al Amazon, deși termenii financiari ai acordului nu au fost dezvăluiți.

Potrivit declarației Amazon, lansările cu rachetele SpaceX vor crește capacitatea companiei de a susține desfășurarea pe scară largă a propriilor sateliți pe orbită joasă a Pământului, care sunt programate să înceapă în prima jumătate a anului 2024.

Recomandări

ULTIMATUM PENTRU HAMAS
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
MAD MAX REVINE
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE

În cadrul planului său de 10 miliarde de dolari de a crea o constelație de sateliți care să rivalizeze cu Starlink de la SpaceX, Amazon a anunțat, de asemenea, parteneriate cu Arianespace, United Launch Alliance și Blue Origin, compania de producție aerospațială a lui Jeff Bezos, pentru până la 83 de lansări pentru a transporta pe orbită majoritatea sateliților săi.

Un purtător de cuvânt al Amazon a declarat pentru Business Insider că, în timp ce contractele de lansare anunțate anterior vor oferi suficientă capacitate pentru a lansa majoritatea constelației planificate de companie, „am planificat întotdeauna să adăugăm mai multă capacitate pentru a susține programul nostru de desfășurare pe termen lung, iar aceste lansări fac parte din această strategie”.

Ca răspuns la știrea apărută pe X, fostul Twitter, directorul executiv al SpaceX, Elon Musk, a declarat „SpaceX lansează sistemele de sateliți ale concurenților fără a favoriza proprii sateliți. În mod corect și cinstit”.

Citește și