• Ingineria promptă este utilizată pentru diferite tipuri de modele AI generative: bazate pe text, generatoare de imagini și generatoare de coduri.
  • O bună inginerie promptă presupune să comunicați instrucțiuni cu context, domeniu de aplicare și răspunsul așteptat.
  • Inginerii Prompt fac legătura între utilizatorii finali și modelul lingvistic extins.

Te întrebi care e cel mai tare job? Inteligența artificială tocmai l-a creat. Ingineria promptă. Ce presupune? Obținerea celor mai bune răspunsuri ale unui chatbot generativ AI precum ChatGPT. Jobul îți poate aduce venituri de 250.000 dolari anual. Dar ce fel de abilități sunt necesare pentru a deveni un inginer prompt?

Ingineria promptă este utilizată pentru diferite tipuri de modele AI generative: bazate pe text, generatoare de imagini și generatoare de coduri. O bună inginerie promptă presupune să comunicați instrucțiuni cu context, domeniu de aplicare și răspunsul așteptat. Ingineria promptă este un domeniu dinamic și în continuă evoluție. Ai nevoie atât de abilități lingvistice, cât și de exprimare creativă pentru a ajusta prompturile și a obține răspunsul dorit de la instrumentele de inteligență artificială generative, scrie Amazon.

Inginerii Prompt fac legătura între utilizatorii finali și modelul lingvistic extins. Aceștia identifică scripturi și șabloane pe care utilizatorii le pot personaliza și completa pentru a obține cele mai bune rezultate de la modelele lingvistice. Acești ingineri experimentează cu diferite tipuri de intrări pentru a construi o bibliotecă de prompturi pe care dezvoltatorii de aplicații o pot reutiliza în diferite scenarii.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

De exemplu, să luăm în considerare ChatGPT. Un utilizator poate introduce un enunț incomplet al problemei, cum ar fi: De unde să cumpăr o cămașă”. La nivel intern, codul aplicației utilizează un script proiectat care spune: Sunteți un asistent de vânzări pentru o companie de îmbrăcăminte. Un utilizator, cu sediul în Alabama, Statele Unite, vă întreabă de unde să cumpărați o cămașă. Răspundeți cu cele mai apropiate trei locații ale magazinelor care au în prezent în stoc o cămașă.” Chatbotul generează apoi informații mai relevante și mai exacte.

Citește și