• Nadal a concurat ultima dată la Australian Open în ianuarie.
  • Jucătorul de 37 de ani a postat imagini și videoclipuri cu el pe teren în ultimele săptămâni.
  • Turneul Brisbane International va marca începutul a ceea ce va fi probabil ultimul an al lui Nadal în circuit.

Rafael Nadal a declarat că va reveni după accidentare la Brisbane International, în ianuarie. După un an de absență din competiție, este timpul să revin”, a declarat Nadal într-un videoclip postat vineri pe mai multe platforme de socializare. Va fi la Brisbane, în prima săptămână din ianuarie”.

Nadal a concurat ultima dată la Australian Open în ianuarie. Intrând în turneu în calitate de campion în exercițiu, după ce a câștigat acolo al 21-lea său Grand Slam în 2022, el a fost împiedicat de o problemă la șold și a suferit o înfrângere șocantă în două seturi în fața americanului Mackenzie McDonald în turul al doilea, anunță CNN.

Inițial, spaniolul ar fi trebuit să revină mai târziu în cursul anului, dar a anunțat în timpul sezonului de zgură că va lipsi de la Mastersul de la Madrid și Roma, precum și de la Openul Franței. El a suferit o intervenție chirurgicală la șold în iunie, ceea ce l-a ținut departe de acțiune pentru restul sezonului.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Jucătorul de 37 de ani a postat imagini și videoclipuri cu el pe teren în ultimele săptămâni, în timp ce se pregătește pentru o revenire competitivă, iar lumea tenisului a așteptat cu nerăbdare anunțarea datei de revenire. Turneul Brisbane International, un eveniment ATP 250 care servește drept pregătire pentru Australian Open, va marca începutul a ceea ce va fi probabil ultimul an al lui Nadal în circuit.

Ideea mea și motivația mea este să încerc să mă bucur și să încerc să îmi iau rămas bun de la toate turneele care au fost importante pentru mine în cariera mea de tenis în cursul anului [viitor] și să încerc să mă bucur de asta, să fiu competitiv și să mă bucur de prezența pe teren, ceea ce astăzi nu este posibil”, a declarat el într-o conferință de presă în luna mai.

De asemenea, se așteaptă ca el să revină în turneele de Mare Șlem la Australian Open. În octombrie, înainte ca Nadal să își anunțe oficial revenirea, directorul turneului și CEO-ul Tennis Australia, Craig Tiley, a declarat că Nadal se va afla printre cei prezenți la ediția din 2024 a competiției.

Citește și