• Rafael Nadal a ieșit din top 100 mondial, pentru prima dată în ultimii 20 de ani.
  • Nadal a coborât de pe locul 15 mondial pe locul 136 în clasament.
  • Fostul număr 1 mondial a fost afectat de accidentări de-a lungul carierei sale.

Rafael Nadal a ieșit din top 100 ATP pentru prima dată în ultimii 20 de ani, scrie CNN. Tenismenul încă se recuperează după accidentarea la șold pe care a suferit-o la Australian Open, în ianuarie.

Nadal, care a împlinit 37 de ani, a coborât de pe locul 15 mondial pe locul 136 în clasament. Spaniolul a suferit o intervenție chirurgicală la mușchiul șoldului la începutul lunii iunie, după ce recuperarea sa inițială nu a progresat așa cum se anticipa, ceea ce l-a scos din circuit timp de cinci luni și aproape i-a pus capăt sezonului.

Când și-a anunțat decizia de a se opera, Nadal a spus că sezonul următor va fi ultimul din circuitul ATP. Fostul număr 1 mondial a fost afectat de accidentări de-a lungul carierei sale, ceea ce face ca realizările sale să fie cu atât mai incredibile, relatează CNN. Campionul de 22 de Grand Slam-uri a ratat ediția din acest an de la Roland Garros, un turneu pe care l-a câștigat de 14 ori.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Între timp, Novak Djokovic a recâștigat locul 1 mondial, al 23-lea său Grand Slam. Djokovic l-a învins pe Alcaraz în semifinala de la Roland Garros, ceea ce l-a ajutat să urce două locuri de pe poziția a treia și să înceapă cea de-a 388-a săptămână pe locul 1 mondial.

Citește și: