• Rafael Nadal a ieșit din top 100 mondial, pentru prima dată în ultimii 20 de ani.
  • Nadal a coborât de pe locul 15 mondial pe locul 136 în clasament.
  • Fostul număr 1 mondial a fost afectat de accidentări de-a lungul carierei sale.

Rafael Nadal a ieșit din top 100 ATP pentru prima dată în ultimii 20 de ani, scrie CNN. Tenismenul încă se recuperează după accidentarea la șold pe care a suferit-o la Australian Open, în ianuarie.

Nadal, care a împlinit 37 de ani, a coborât de pe locul 15 mondial pe locul 136 în clasament. Spaniolul a suferit o intervenție chirurgicală la mușchiul șoldului la începutul lunii iunie, după ce recuperarea sa inițială nu a progresat așa cum se anticipa, ceea ce l-a scos din circuit timp de cinci luni și aproape i-a pus capăt sezonului.

Când și-a anunțat decizia de a se opera, Nadal a spus că sezonul următor va fi ultimul din circuitul ATP. Fostul număr 1 mondial a fost afectat de accidentări de-a lungul carierei sale, ceea ce face ca realizările sale să fie cu atât mai incredibile, relatează CNN. Campionul de 22 de Grand Slam-uri a ratat ediția din acest an de la Roland Garros, un turneu pe care l-a câștigat de 14 ori.

Recomandări

ALTMAN PORNEȘTE RĂZBOIUL CU GOOGLE
100 LIDERI MONDIALI DAU STARTUL JO
CE ÎNSEAMNĂ TULBURAREA ARFID?
CE ESTE TULBURAREA ARFID?
CE DESTINAȚII VIZITEZI VARA ASTA?
UNDE CONDUCI ÎN WEEKEND?

Între timp, Novak Djokovic a recâștigat locul 1 mondial, al 23-lea său Grand Slam. Djokovic l-a învins pe Alcaraz în semifinala de la Roland Garros, ceea ce l-a ajutat să urce două locuri de pe poziția a treia și să înceapă cea de-a 388-a săptămână pe locul 1 mondial.

Citește și: