• Nu eu am luat decizia, ci corpul meu a luat decizia. Să mai joc la Roland Garros este imposibil”, a spus Nadal.
  • Anul viitor va fi ultimul meu an în circuit – aceasta este ideea mea. Dacă voi continua acum, nu voi putea să fac acest lucru să se întâmple”, a spus campionul.
  • Nadal deține recordul comun de triumfuri în turneele majore masculine alături de sârbul Novak Djokovic.

Rafael Nadal va lipsi de la Roland Garros pentru prima dată în ultimii 19 ani, după ce o accidentare la șold l-a scos din competiție pe cel care a fost de 14 ori campion la simplu masculin. Spaniolul în vârstă de 36 de ani, care a câștigat 22 de titluri majore la masculin, a mai spus că intenționează să se retragă după sezonul 2024, anunță BBC.

Nu eu am luat decizia, ci corpul meu a luat decizia. Să mai joc la Roland Garros este imposibil”, a spus el. Anul viitor va fi ultimul meu an în circuit – aceasta este ideea mea. Dacă voi continua acum, nu voi putea să fac acest lucru să se întâmple”.

Nadal deține recordul comun de triumfuri în turneele majore masculine alături de sârbul Novak Djokovic. El a câștigat alte 70 de titluri ATP și a petrecut 209 săptămâni pe primul loc mondial – a șasea cea mai lungă perioadă din istoria ATP. Cunoscut drept Regele de zgură”, Nadal a câștigat 112 din cele 115 meciuri disputate la Roland Garros.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Cu toate acestea, el nu a mai jucat de când a suferit problema la Australian Open, în ianuarie. Nadal s-a antrenat în ultimele săptămâni, dar nu a fost suficient de apt pentru a juca un turneu în perioada premergătoare Roland Garros.

Openul Franței începe la Paris pe 28 mai și se desfășoară până pe 11 iunie. Am lucrat cât am putut de mult în fiecare zi în ultimele patru luni și au fost dificile pentru că nu am reușit să găsesc o soluție la problema pe care am avut-o în Australia”, a adăugat el. Nu sunt în poziția de a putea concura pentru a fi la nivelul pentru a juca la Roland Garros. Nu sunt un tip care va fi doar la Roland Garros”.

Nadal a declarat că trebuie să nu mai joace în viitorul apropiat pentru a se recupera complet și a reveni sănătos pentru a încheia un sezon de adio în 2024. Mă voi opri pentru o perioadă, poate o lună, poate trei luni sau poate patru luni. Nu-mi place să prezic viitorul”, a spus el.

Voi face ceea ce trebuie pentru corpul meu și pentru fericirea mea personală. Motivația mea este să mă bucur de acest sezon și să-mi iau rămas bun de la toate turneele de care m-am bucurat în cariera mea. Dacă voi continua acum, nu voi putea face acest lucru”.

Nadal s-a accidentat la șold când juca în Melbourne

Nadal s-a accidentat la șold în timpul unei înfrângeri în turul al doilea în fața americanului Mackenzie MacDonald la Melbourne și se aștepta inițial să stea pe tușă între șase și opt săptămâni. Un RMN efectuat la două zile după meci a arătat o ruptură la mușchiul psoas stâng.

Luna trecută, Nadal a anunțat că nu va putea juca la Madrid Open deoarece accidentarea încă nu s-a vindecat” și plănuia un alt tratament. Apoi, el s-a retras de la Openul Italiei din această lună – un alt turneu important pe zgură înainte de Openul Franței – spunând că încă nu a putut să se antreneze la un nivel ridicat.

Joi, el a anunțat că va lipsi de la Roland Garros pentru prima dată în cariera sa, într-o conferință de presă la academia sa din Mallorca. Nadal a câștigat titlul de la Roland Garros la prima sa apariție în 2005, triumfând de alte 13 ori în următorii 17 ani. Niciun jucător nu a câștigat atâtea titluri la simplu la un turneu major ca stângaciul din Mallorca la Roland Garros.

Citește și