• Depunerea dosarului de către DeSantis va coincide cu întâlnirea pe care o va avea săptămâna viitoare în Miami, Florida, cu principalii susținători financiari.
  • Conform legii, DeSantis nu poate primi sau solicita contribuții pentru o campanie prezidențială decât dacă și-a declarat oficial candidatura.
  • DeSantis a stabilit un record de strângere de fonduri pentru guvernator în ciclul trecut.

După luni de acumulări și speculații, guvernatorul republican al Floridei, Ron DeSantis, este așteptat să intre oficial în cursa pentru Casa Albă din 2024 săptămâna viitoare. Popularul guvernator conservator cu două mandate va depune săptămâna viitoare actele oficiale la Comisia Electorală Federală (FEC) pentru a-și declara candidatura la președinție, au confirmat pentru Fox News surse familiare cu decizia guvernatorului.

Depunerea dosarului de către DeSantis va coincide cu întâlnirea pe care o va avea săptămâna viitoare în Miami, Florida, cu principalii susținători financiari, a declarat o sursă pentru Fox Digital. Conform legii, DeSantis nu poate primi sau solicita contribuții pentru o campanie prezidențială decât dacă și-a declarat oficial candidatura.

Prin depunerea declarației la FEC, DeSantis ar fi liber să solicite donații de la donatori la întâlnirea din Miami, ceea ce ar pune în mișcare o probabilă campanie fulger de strângere de fonduri. DeSantis a stabilit un record de strângere de fonduri pentru guvernator în ciclul trecut și avea 110 milioane de dolari în numerar în comisiile sale de strângere de fonduri la începutul primăverii. O mare parte din acești bani ar putea fi probabil transferați către Never Back Down, un super PAC care susține așteptata campanie prezidențială a lui DeSantis.

Recomandări

FII BOGAT ÎN ROMÂNIA
MATTY HEALY, DESPRE ALBUMUL LUI SWIFT
DE LA GOYA LA... YOGA
ZIUA INTERNAȚIONALĂ A STRIGĂTULUI
CHETĂ PENTRU SPORTIVII ROMÂNI
BLIKEN AJUNGE ÎN CHINA

Un eveniment oficial de lansare a campaniei va avea loc probabil cândva după adunarea donatorilor de săptămâna viitoare, dar niciun detaliu nu a fost împărtășit de către campanie.DeSantis a făcut o serie de mișcări în ultimele zile care indică faptul că lansarea campaniei ar fi iminentă.

Printre acestea s-a numărat mutarea luni a echipei politice a lui DeSantis de la sediul Partidului Republican din Florida – unde a fost găzduită după alegerile pentru guvernator din noiembrie anul trecut – în birouri noi. în plus, un alt semnal a fost mutarea guvernatorului săptămâna trecută de a rupe legăturile cu Friends of Ron DeSantis, comitetul său politic de stat de lungă durată, pentru a se conforma reglementărilor federale privind finanțarea campaniei.

În timp ce popularul guvernator conservator cu două mandate rămâne pe tușă în 2024, el a declarat săptămâna trecută că va decide relativ curând” dacă va lansa o campanie prezidențială a Partidului Republican din 2024. În timpul unor opriri în Iowa, care conduce calendarul de nominalizare prezidențială a Partidului Republican, DeSantis a fost întrebat dacă un anunț pentru 2024 este aproape. Nu există încă nicio veste”, a spus DeSantis.

Cu toate acestea, multiplele opriri ale guvernatorului în statele cu vot anticipat pentru alegerile prezidențiale primare și caucus din martie, împreună cu extinderea echipei sale politice din Tallahassee, au fost semne clare că DeSantis se îndreaptă spre o lansare a campaniei prezidențiale din 2024. DeSantis se va întoarce vineri în New Hampshire, care organizează prima competiție primară și a doua competiție generală din calendarul de nominalizare al Partidului Republican.

Sondajele de opinie privind alegerile primare republicane indică faptul că DeSantis este principalul rival al fostului președinte Donald Trump – care se află la a treia sa candidatură consecutivă la Casa Albă. Guvernatorul se află ferm pe locul al doilea în sondaje, în spatele lui Trump, dar cu mult înaintea restului grupului de actuali și posibili candidați republicani la Casa Albă.

Citește și