• Un suspect a fost atacat cu Taser de poliție înainte de a fi arestat sub suspiciunea de crimă.
  • Poliția antiteroristă este implicată în anchetă, dar nu a fost confirmată nicio legătură cu extremismul.
  • Se înțelege că bărbatul are un istoric de probleme de sănătate mintală.

Orașul Nottingham a fost zguduit de o serie de atacuri care au murit doi studenți adolescenți și un alt bărbat, scrie BBC. Barnaby Webber, 19 ani, Grace Kumar, 19 ani și un bărbat de 50 de ani au fost înjunghiați mortal. Trei persoane au fost lovite de o dubă de poliție care crede că a fost furată de la victima mai înjunghiată.

Un suspect a fost atacat cu Taser de poliție înainte de a fi arestat sub suspiciunea de crimă. Poliția antiteroristă este implicată în anchetă, dar nu a fost confirmată nicio legătură cu extremismul. Poliția a spus că se află încă în primele etape ale anchetei asupra atacurilor, care au avut loc la primele ore ale zilei de marți, și nu au stabilit încă un motiv exact.

Surse oficiale au spus BBC că suspectul în vârstă de 31 de ani este originar din Africa de Vest, dar se afla în Marea Britanie de „mulți ani” și avea un statut stabilit.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
OLIVIA RODRIGO NU MAI CÂNTĂ ÎN UK
GOOGLE DĂ BANI GREI LA APPLE
GEN Z SE DISTREAZĂ CU POWERPOINT-URI

De asemenea, se înțelege că bărbatul are un istoric de probleme de sănătate mintală. De aceea, în această etapă, în timp ce poliția antiteroristă asistă ancheta, nu o conduce. Nu avea antecedente penale, au adăugat ei. Mai multe drumuri din Nottingham au fost închise pe parcursul zilei, în timp ce poliția a căutat probe, iar ofițeri înarmați au fost văzuți pe străzile orașului.

Liderul Consiliului Local Nottingham, David Mellen, a declarat că orașul este în „șoc și doliu”, în timp ce cei trei parlamentari ai orașului au spus că zona a fost „devastată” de vărsarea de sânge. Poliția nu a identificat oficial victimele, dar Webber, student la Universitatea din Nottingham, a fost numită de prieteni și familie.

Într-o declarație, familia sa – din Taunton în Somerset – a spus: „Devastarea completă nu este suficientă pentru a descrie durerea și pierderea noastră la uciderea fără sens a fiului nostru.

„La 19 ani era tocmai la începutul călătoriei sale către vârsta adultă și se dezvolta într-un tânăr minunat. „Ca părinți suntem enorm de mândri de tot ceea ce a realizat și de toate planurile pe care le-a făcut. „Fratele său este lipsit de orice credință și, în acest moment, cerem intimitate ca familie pentru a avea timp să proceseze și să se întristeze.”

Citește și: