• Mausoleul roman a fost descoperit în apropiere de London Bridge în cursul unor construcții.
  • Se presupune că mare parte a mausoleului a fost demolat în Evul Mediu.
  • Cercetătorii consideră că mausoleul a aparținut unei familii romane bogate.

Un mausoleu roman a fost dezgropat în apropierea gării London Bridge si este unele dintre cele mai mari sit-uri romane descoperite în ultimii 50 de ani, scrie The Guardian.

Descoperirea incredibil de rară a fost salvată de pe șantierul de lucru a proiectului „The Liberty of Southwark”, lângă Borough Market și gara London Bridge.

Mausoleu-ul a fost descoperit după ce, în luna februarie a anului trecut, au fost descoperite cele mai mari mozaicuri romane din Londra, pe același sit.

Recomandări

UNGARIA E OUT
KENNEDY A VORBIT CU TRUMP
TRUMP SCOATE COLȚII LA KAMALA
SPORTIVII ROMÂNI SE PREGĂTESC DE J.O.
PRINȚUL PHILLIP AR FI IMPLICAT ÎN AFACEREA PROFUMO
MARINA SUA ARE PROBLEME DE 132 MLD $

Descoperirea include pereții și podelele interioare. În centrul acestuia se află un mozaic impresionant, înconjurat de o platformă ridicată pe care erau așezate mormintele. Cele mai joase trepte de intrare au fost foarte bine păstrate.

Sursă: CNN

Există planuri pentru viitoarea expunere publică a mausoleului, care a suferit modificări semnificative. Un al doilea mozaic aflat chiar sub primul indică faptul că acesta a fost afectat de ridicările de pământ. Cele două mozaicuri sunt similare, cu o floare centrală înconjurată de cercuri concentrice.

Antonietta Lerz, arheolog principal la Muzeul de Arheologie din Londra, a declarat: „Acest sit, relativ mic, din Southwark este un microcosmos pentru soarta schimbătoare a Londrei romane, de la faza timpurie a sitului, în care Londra se extinde și zona prezintă clădiri romane decorate, până la perioada romană târzie, când așezarea se micșorează și devine un spațiu mai liniștit în care oamenii își amintesc morții.

Citește și: